23.7 C
Budapest
2020. július 8., szerda
Elemi.hu
Belföld Gazdaság Hírek Kiemelt

Drágább lesz a parkolás a fővárosban

Augusztus 1-től több helyen is emelkednek a parkolási díjak Budapesten, döntött a fővárosi közgyűlés.

A budapesti parkolási rendszerben jelenleg ötféle díjkategória van (175, 265, 350, 440, 525 forint óránként), ezen belül ugranak egy szintet az árak a II., a XII., a XIII. és a XIV. kerület egyes parkolási zónáiban.

Újlipótvárosban – ahova sokan jártak át parkolni a legmagasabb díjtételt alkalmazó V. kerületből – ezentúl szintén a legmagasabb tarifát, azaz 525 forintot kell majd fizetni óránként.

A XIII. kerületben egyúttal tovább terjesztik a fizetős parkolás északi határát, augusztustól a Dugonics és a Madridi úton húzódó kerülethatárig kell majd fizetni.

A XII. kerületben egységesítik a díjzónákat, mindenhol 440 forintot kell majd fizetni óránként, valamint itt is kevesebb helyen lehet ezentúl ingyenesen parkolni, a Józsa Béla közig és az Alsó-Svábhegyi útig tart majd a fizetős szakasz.

A II. kerület a Margit híd és Szépvölgyi út között rögtön két lépcsőt is ugrik a tarifa, az eddigi 175 forint helyett 350 forintot kell majd fizetni, ahogy a  Marczibányi téren is.

Zuglóban a Mexikói út és a Nagy Lajos király út között 175 helyett 265 forintba kerül majd egy óra parkolás, és fizetőssé teszik az Örs vezér tere körüli területeket is.

Forrás:24.hu

Kapcsolódó híreink

Mi Hazánk: káros a közbiztonságra a TASZ-szal való együttműködés

janositamas

Kivégzéssel fenyegette testvérét és sógorát a többszörös visszaeső férfi

Irányi Dániel

Fekete zsákba csomagolt holttestek mellett vizitelnek az orvosok (videóval)

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben