17.3 C
Budapest
2020. augusztus 12., szerda
Elemi.hu
Kiemelt Külföld

Dánia: elítélték a feleséggyilkos pakisztánit

Egy 39 éves pakisztáni férfi  több mint 10 évig rendszeresen bántalmazta dán feleségét, majd 2018-ban végzett a nővel. 2 évig húzódó bírósági tárgyalás után végre ítélet született: börtönbüntetése után kitoloncolják Dániából.

Kamran Khan ügyében múlt héten született ítélet, ahol a bíróságon bebizonyosodott, a férfi feleségét, a 34 éves Aya Bonde Jensen-t, a korábbi szépségkirálynőt, ostedi otthonukban halálra verte .

A tárgyalás során kiderült, a 39 éves pakisztáni férfi az asszonyt több mint 10 éven keresztül bántalmazta, gyakran bezárta a lakásba, az utcán követte, megfigyelte és rendszeresen megalázta. A sorozatos verések végül a nő halálához vezetett. Khan ezen felül rendszeresen bántalmazta három közös gyermeküket is, továbbá arra kényszerítette a csemetéket, hogy nézzék végig édesanyjuk bántalmazását – számol be az esetről egy dán lap, az Ekstra Bladet.

Jensen 16 évesen megnyerte a városi szépségversenyt. A lány modell karrierről álmodott, ám élete  gyökeresen megváltozott, mikor 2002-ben hozzáment a pakisztáni Kamran Khan-hoz, a férfihoz, akivel középiskolás korában ismerkedett meg.

Jensen 17 évesen áttért az iszlámra, és összeházasodott a nála 5 évvel idősebb Khannal. Ezt követően élete drasztikus fordulatot vett. Otthagyta az iskolát, hogy teljes életét a férfinak szentelhesse. A rövid nadrágjait és szűk felsőit az iszlámnak megfelelő öltözékekre cserélte, és – férje nyomására – minden kapcsolatot megszakított édesanyjával.

A hírportál nem említi, hány év börtönre ítélték a pakisztánit, viszont arra kitér, a bíróság döntése értelmében a büntetés letöltése után Khan-t kiutasítják az országból.

Kapcsolódó híreink

Koronavírus – Cseh illetékes: Szlovákiában és Magyarországon is megfertőződtek cseh turisták

Szabó Norbert

Visszaeső “fiatalt” vettek őrizetbe

Irányi Dániel

Ritka és súlyos gyulladásos szövődménye lehet a koronavírusnak gyerekekben

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben