Csőd szélén az Alföldvíz Víziközmű.

By on 2019.06.26. 0 140 Views

A rezsicsökkentés miatt bajban 130 település…

Az elmúlt évek kormányzati intézkedéseinek hála hamarosan csődöt jelenthet a Békés mellett Csongrád, Bács-Kiskun és Hajdú-Bihar megye több mint 130 települését ellátó víziközmű-szolgáltató, írja a Magyar Narancs. Az Alföldvíz Regionális Víziközmű-szolgáltató Zrt. tavaly 12 milliárdos bevétel mellett 450 milliós veszteséget termelt. Miskéri László a cég szakszervezeti titkára szerint képtelenek a jövőben kigazdálkodni a rezsicsökkentés miatt befagyasztott díjak, a közmű adó, a felügyeleti díj okozta mínuszt.

„Háromszor írtunk Orbán Viktornak levelet, jelezve, hogy a hazai víziközmű-rendszerben óriásiak a problémák. (..) Negyedjére nem postán keresztül küldünk levelet a kormányfőnek, hanem felmegyünk hozzá a várba, és ott próbáljuk meg átadni” -mondta a Magyar Narancsnak.

Szerinte miközben a kormány mindenhol a víz fontosságáról beszél, olyan döntéseket hoz, amik “folyamatosan sújtják ezt az alapszolgáltatást üzemeltető ágazatot, amely a mindennapi vízellátásért és a szennyvíz-elvezetésért felelős.”(444)