17.7 C
Budapest
2020. június 5., péntek
Elemi.hu
Bűnügy

Csavarhúzóval akarta megölni a buszsofőrt

Elrendelték egy férfi letartóztatását, aki kedden csavarhúzóval támadt rá egy BKV-busz sofőrjére – tájékoztatta a Fővárosi Törvényszék pénteken.

Közleményük szerint a közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével és más bűncselekményekkel gyanúsított férfi letartóztatását a Budai Központi Kerületi Bíróság nem véglegesen, egy hónapra rendelte el, és a kényszerintézkedés helyéül az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet jelölte meg.

A gyanú szerint a férfi kedden egy BKV-járaton hangosan szidalmazta a buszsofőrt, majd csavarhúzóval megfenyegette, hogy megöli. A sofőr a busszal az egyik kerületi rendőrkapitányságnál állt meg.

A férfit azzal is gyanúsítják, hogy március 16-án egy pékségben és egy elektronikai üzletben is hangosan szidalmazta és csavarhúzóval fenyegette az eladókat. A pékség eladóját megrúgta, az elektronikai üzlet dolgozói felé pedig szúró mozdulatokat tett a csavarhúzóval.

A férfi ellen – aki büntetlen előéletű és elmondása szerint pszichiátriai kezelés alatt áll – egy február 12-ei garázdaság miatt büntetőeljárás folyik.

A bíróság minderre tekintettel megállapította, hogy fennáll a bűnismétlés veszélye, valamint a férfi személyi körülményei, a vélhetően a betegségéből fakadó kiszámíthatatlan viselkedése és az eljárás során tanúsított magatartása kizárja bűnügyi felügyelet alkalmazását.

Forrás: MTI

Kapcsolódó híreink

Bűnösnek vallotta magát a halálkamion sofőrje

Dunai Tibor

Megölte német segítőjét a marokkói

Kiss Albert

Kocsmai verekedés Salgótarjánban, többször megütötte és megrúgta

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben