17.3 C
Budapest
2020. augusztus 12., szerda
Elemi.hu
Bűnügy

Combon szúrta, elvérzett

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség halált okozó testi sértés bűntette miatt vádat emelt egy kecskeméti nő ellen, aki 2019 áprilisában egy családi vita után egy késsel combon szúrta az élettársát, ami miatt a férfi a helyszínen elvérzett és meghalt.

A vádirat szerint a vádlott és élettársa már több mint húsz éve éltek együtt Kecskeméten szerény körülmények között. Alkalmi munkákból éltek, mindketten rendszeresen italoztak, időnként lerészegedtek, de ennek ellenére komolyabb veszekedés, tettlegesség nem fordult elő közöttük.

2019. április 22-én reggel a vádlott és élettársa szeszes italokat vásároltak, majd az otthonukban mindketten leittasodtak és ebéd után elaludtak. Este 18 óra körüli időben ébredtek fel, majd a házuk folyosóján ismeretlen okból összevitatkoztak.

A vita során a nő a vele szemben álló férfit egyszer egy késsel a bal combja felső részén megszúrta. A szúrás a combi verőeret találta el, ami miatt a seb nagyon vérezni kezdett. A vádlott betámogatta a súlyosan sérült és ittas sértettet a szobába, ahol a férfi az ágyra hanyatlott. A vádlott megpróbálta a sértett ruházatával a vérzést elállítani, de a férfi rövid időn belül meghalt.

Ezután a vádlott a sértett véres ruházatát beáztatta, a kést eltüntette, míg a folyosón vért elkezdte felmosni. Végül este 7 óra körül a vádlott értesítette az egyik szomszédot, aki a sértettet meglátva azonnal értesítette a mentőket, akik azonban már csak a halál beálltát tudták megállapítani. A sértett halálát a bal comb verőerét ért szúrás miatt kialakuló vérvesztés okozta.

A vádlott testi épséget sértő szándékkal szúrta meg a sértettet, de a halál esetében csak a gondatlanság állapítható meg, ami miatt nem látta előre, hogy a szúrás hatására a férfi elvérezhet.

A vádlottat a főügyészség halált okozó testi sértés bűntettével vádolja és végrehajtandó börtön, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben. Bűnössége kérdésében a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Elemi.hu

Kapcsolódó híreink

Kábítószert, pénzt, autókat foglaltak le a budapesti rendőrök (+videó)

Irányi Dániel

17 éves diáklány lopta meg osztálytársait általános iskolában

Irányi Dániel

Rokonságban álló részeg “fiatalok” támadtak rá Miskolcon, nyakcsigolyatörése lett

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben