22 C
Budapest
2020. június 3., szerda
Elemi.hu
Kiemelt Külföld

CDU: rendkívüli kongresszus

Rendkívüli elnökválasztó kongresszust tart a kormányzó német Kereszténydemokrata Unió (CDU) április 25-én – jelentette be a párt távozó elnöke hétfőn Berlinben.

Annegret Kramp-Karrenbauer a párt vezető testületeinek ülése után tartott tájékoztatóján elmondta, hogy az egynapos berlini kongresszus egyetlen témája az új elnök megválasztása lesz. Közölte: a napokban tárgyalt három lehetséges elnökjelölttel, akik megígérték, hogy még a héten nyilvánosan bejelentik szándékukat, ha úgy döntenek, megpályázzák a tisztséget. Azt is megígérték, hogy a választás eredményétől függetlenül tevékenyen részt vesznek a párt munkájában a kongresszus után is – mondta Annegret Kramp-Karrenbauer.

Eddig egy politikus, Norbert Röttgen, a szövetségi parlament (Bundestag) külügyi bizottságának CDU-s elnöke jelentette be nyilvánosan, hogy elindul a párt elnökségéért. A német sajtó szerint a három további lehetséges jelölt Armin Laschet észak-rajna-vesztfáliai tartományi miniszterelnök, Friedrich Merz a Bundestag-frakció volt vezetője és Jens Spahn szövetségi egészségügyi miniszter – adja hírül az MTI.

Kapcsolódó híreink

Tizenhárom éves fiú a koronavírus legfiatalabb brit áldozata

Szabó Norbert

Aktívabbá válhatnak a jogosulatlan pénzügyi szolgáltatók

Dunai Tibor

Kínai kommunisták miatt verekedtek a hongkongi képviselők (+videó)

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben