17.7 C
Budapest
2020. augusztus 5., szerda
Elemi.hu
Sport

CAS: hétfőn kezdődik a Manchester City tárgyalása

Hétfőn kezdődik a Manchester City háromnapos meghallgatása a Sportdöntőbíróságnál (CAS). Ez lesz a csapat utolsó esélye, hogy megváltoztassa az Európai Labdarúgó-szövetség által hozott ítéletet, melynek értelmében két évre kizárják őket a nemzetközi porondról.

Az UEFA még februárban a pénzügyi fair play megszegése és az együttműködés hiánya miatt büntette meg a klubot. Az eltiltás mellett 30 millió eurós bírságot is kiszabott rá.

A City-nek a BL-kizárás a pénzdíjak, a televíziós közvetítési jogokból és meccsbelépőkből származó bevételek miatt tetemes, akár 100 millió fontos (116 millió eurós) bevételkiesést is jelenthet.

A Citynél tagadták a vádakat:

„Az állítások nem igazak. Egyszerűen nem igazak – mondta Ferran Soriano, a klub vezérigazgatója még februárban. – Átnyújtottuk a kért dokumentumokat, de végső soron a pénzügyi fair play kapcsán vizsgálódó bizottság inkább a környezetből kiragadott, ellopott e-mailekre támaszkodott ahelyett, hogy a valójában történt dolgokat bemutató, általunk elküldött további bizonyítékokra fókuszált volna, így érthető, miért érezzük így magunkat. Végső soron a tapasztalatunk és meglátásunk alapján úgy tűnik, ez kevésbé az igazságról, mint a politikáról szól.”

(Nemzetisport.hu nyomán – Fotó: AFP)

Kapcsolódó híreink

Az MMA-vezér a magánszigetén rendezne ketrecharcot

Szabó Norbert

Távozott az olasz labdarúgó-válogatott csapatvezetője

Kemény János

Eb-pótselejtezők – Bulgáriában kezd a magyar válogatott

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben