16.1 C
Budapest
2020. április 4., szombat
Elemi.hu
Hírek Külföld

Bukarest és a romániai nagyvárosok összes lakóját tesztelnék

Románia összes nagyvárosának lakosát tesztelni fogja  – jelentette be szerda este Nelu Tătaru egészségügyi államtitkár. A tesztelések több szakaszban zajlik majd. Előbb az orvosi személyzetet, majd az időseket és krónikus betegeket vizsgálják meg – nyilatkozta az államtitkár.

Viorel Costache egészségügyi miniszter azt mondta, hogy az orvoscsoportok dél-koreai mintára, házról házra járva végeznék a vizsgálatokat. Közlése szerint hétvégére a romániai tesztelések száma eléri majd a 200 ezret, és hamarosan megyénként legalább két központban lehet majd teszteket végezni. Magyarországon egyelőre még nem érte el a tesztelések száma a 7000 esetet.

Elemi.hu

 

Kapcsolódó híreink

Zugszállodája van egy fideszes képviselőnek

bojtilaszlo

Weinstein-ügy: várni kell az erőszaktevő ítéletére, az esküdtszék még nem döntött

Irányi Dániel

Vörös festékkel írták rá az ostravai szovjet emlékműre magyarul: KITARTÁS BUDAPEST 1956

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben