21.6 C
Budapest
2020. augusztus 10., hétfő
Elemi.hu
Kiemelt Külföld

Börtönlázadás Venezuelában, 40 halott

Legalább negyvenen meghaltak, félszázan pedig megsebesültek pénteken egy börtönlázadásban Venezuelában – tudatták a venezuelai hatóságok.

 

A zendülést egy elítélt robbantotta ki, mert nem engedték meg, hogy élelmet vigyen be neki a családja. Fellázadt társai azután összecsaptak az őrökkel, többen fegyvert szereztek és megpróbáltak kiszökni a főbejáraton. A kitörést azután a katonaság akadályozta meg a fegyveres rabok közé lőve. Végül egy tiszt megafonon keresztül tárgyalva megadásra bírta a lázadókat.

 

A szóban forgó börtön, a Los Llanos nevű Venezuela középső részén van. A latin-amerikai országban nem ritkák a börtönlázadások, a fegyintézetek túlzsúfoltak, nem kellően felszereltek, biztonsági technikájuk hiányos, és az egész büntetés-végrehajtási rendszert áthatja a korrupció.

 

Forrás: MTI, Fotó illusztráció: REUTERS/AVN/Alexander Gomez/Handout

 

Kapcsolódó híreink

Összefoglaló: Európa vált a világjárvány epicentrumává

Szabó Norbert

Mind a 10 életmentő megfulladt akik egy fuldokló fiút akartak megmenteni

Dunai Tibor

Trump megvonná az egyetemek és iskolák adómentességét

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben