5.8 C
Budapest
2020. március 31., kedd
Elemi.hu
Bűnügy Hírek

Börtönbiznisz román módra

Felmentették a gyermekekkel kereskedő maffia vezetőit, most az Emberi Jogok Európai Bíróságánál kártérítésért perelnek – írja a Mandiner.

A nyugat-európai román koldusmaffia tevékenysége sokszor szerepelt már a különböző újságok címlapjain, Párizstól Berlinig, Londontól Bukarestig mindenhol, ahogy a nyugat-európai rendőrség – összefogva a román nyomozókkal – előtt sem voltak ismeretlenek a maffia vezetői – írja a Nethuszár.


A 2010-ben „Európa” fedőnév alatt indult nemzetközi nyomozás eredményeképp a román csendőrség nagy erőkkel vonult be a Ialomita megyei Tandarel településre, letartóztatva 25 embert, közülük egyik időközben elhunyt, így 24, gyerekeket koldulásra maffiaszerűen felhasználó egyén állt bíróság elé 2010-ben.

A PRO TV „Romania te iubesc” műsora riportot is készített a koldusmaffiáról. A Románia-szerte joggal rendkívül népszerű oknyomozó és tényfeltáró riportereket tömörítő, magyarul „Románia, szeretlek” műsor készítői a nyugat-európai koldusmaffia nyomába eredtek. Azt már kevesen tudják, hogy a 24 letartóztatott ügyében 2019 decemberében megszületett az ítélet.

A férfiakat véglegesen felmentették a vádak alól

Egyesek tettei a kilenc évig tartó perben elévültek, más esetekben pedig „nem történt bűncselekmény”, mondta ki a végső döntést a Marosvásárhelyi Táblabíróság bírója, Daniel Ursulescu.

Mi több, a vádlottak ügyvédje, Lorena Maria Cretescu szerint a gyerekkereskedelem, szervezett bűnözői csoport alakítása, illegális fegyvertartás és egyéb esetek miatt perbe fogott maffiavezérek az Emberi Jogok Európai Bíróságához (CEDO) fordulnak kártérítésért, az előzeteseben töltött hónapok, és a perköltség miatt.

(Mandiner)

Kapcsolódó híreink

Ilyen is van: 15 évre ítélték Algéria volt elnökét

Kiss Albert

A kormány meghosszabbította a veszélyhelyzeti intézkedéseket

Dunai Tibor

Százkilenc amerikai katona a szenvedett agysérülést a januári iráni támadásban

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben