22.7 C
Budapest
2020. augusztus 10., hétfő
Elemi.hu
Belföld Bűnügy Kiemelt

Borsót akartak lopni, kövekkel támadtak mezőőrökre Tiszavasváriban

A Nyíregyházi Járási Ügyészség a letartóztatását indítványozza annak a két gyanúsítottnak – egyikük fiatalkorú –, akik egy nagyobb csoport tagjaként megtámadtak két mezőőrt Tiszavasváriban.

A megalapozott gyanú szerint a két gyanúsított 15–20 társával együtt június 17-én délután megjelentek Tiszavasváriban egy magánszemély szántóföldjén, hogy lopjanak a betakarításra váró zöldborsóból. A területet a gazda egy alkalmazottja és két önkormányzati mezőőr őrizték, akik a törvény szerint hivatalos személynek minősülnek.

A mezőőrök többször felszólították a csoport tagjait, hogy hagyják el a területet, mert ha nem, értesítik a rendőrséget. A fiatalkorú gyanúsított erre hergelni kezdte a tömeget, lopásra buzdította az embereket, és szidalmazta a mezőőröket, többször feléjük is köpött. A gyanúsítottak és társaik kövekkel is megdobálták a mezőőröket, illetve a gazda alkalmazottját, szerencsére senki sem sérült meg. Az eseményeknek az vetett véget, hogy a mezőőrök telefonáltak a rendőrségnek, a csoport tagjai pedig elmenekültek a helyszínről.

Az ügyészség szerint a gyanúsítottak még ismeretlen társaikkal együtt csoportosan, felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntettével gyanúsíthatóak megalapozottan, amiért a törvény szerint 2–8 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki. Az ügyészség azért indítványozza mindkét gyanúsított letartóztatását, mert bár büntetlen előéletűek, olyan súlyos, különös tárgyi súlyú bűncselekmény róható a terhükre, ami felveti annak lehetőségét is, hogy szabadlábon maradva elszöknének, illetve a még ismeretlen társaikkal, a tanúkkal összebeszélve megnehezítenék a bizonyítást.

Az indítványról a nyomozási bíró a hétvégén fog dönteni – tájékoztatta lapunkat dr. Szilágyi László sajtószóvivő.

Forrás: SZON

Kapcsolódó híreink

Csúcson az izraeli fegyverexport

Kiss Albert

Orosz vadászgépek két amerikai nehézbombázót kisértek

Dunai Tibor

Meghátrál a kormány az önkormányzatok nyomására?

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben