22.8 C
Budapest
2020. augusztus 5., szerda
Elemi.hu
Hírek Külföld

Boris Johnson: A bűnözők féljenek, ne a lakosság.

Új börtönöket is építene…

Új börtönöket húzna fel, összesen körülbelül tízezer férőhellyel, és sokkal több embert világítana át az utcákon fegyver után kutatva az új brit miniszterelnök, Boris Johnson, írja a BBC.

Az utóbbi időben elszaporodtak a késeléses támadások Nagy-Britanniában, amik az elmúlt években több tucat áldozatot követeltek. Johnson szerint “eljött a cselekedés ideje”. Szerinte súlyosabb ítélkezésre is szükség van.

Ezért aztán újabb börtönöket építene, amikben összesen legalább tízezer férőhely lenne a raboknak, és a már meglévő börtönöket is bővítené. A beruházást a Kincstár már jóvá is hagyta. (A Kincstár első lordja egyébként maga a miniszterelnök.)

Az ítélkezést és a kiszabható börtönéveket pedig azért súlyosbítaná, mert szerinte a bűnözők jóval hamarabb kijönnek a börtönből, mint kellene. A miniszterelnök hétfőn le is ül az igazságügy képviselőivel, hogy áttárgyalják az ügyet.

Ezenkívül kibővítené azokat a területeket, ahol a rendőrség bármilyen gyanú alapján megállíthat és átkutathat embereket fegyverek után kutatva. Ezt egyébként tavasszal egyszer már Sajid Javid belügyminiszter javaslatára bővítették, az utcákra jóval több rendőrt vezényeltek ki.

Azt akarom, hogy a bűnözők féljenek, ne a lakosság.– mondta Johnson a javaslatairól.

A miniszterelnök felvetése pár nappal azután jött, hogy Londonban egy macsetével támadtak meg egy rendőrt, miközben egy teherautó sofőrjét igazoltatta.(index/bbc)

Kapcsolódó híreink

Breaking: megkéseltek egy tanárt egy győri középiskolában – Itt a rendőrség közleménye

Szabó Norbert

Lezuhant egy tűzoltó-repülőgépen Ausztráliában, mindenki meghalt

Dunai Tibor

Újabb részletek az erdőkertesi, rendőrök elleni támadásról

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben