17.7 C
Budapest
2020. június 5., péntek
Elemi.hu
Bűnügy Kiemelt

Boldog István mentelmi jogának felfüggesztését kéri a legfőbb ügyész

Dr. Polt Péter legfőbb ügyész a Központi Nyomozó Főügyészségen hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő nyomozás eredményeként indítványt tett az Országgyűlés elnökénél Boldog István országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére, írja közleményében az ügyészség.

A Központi Nyomozó Főügyészség eljárást folytat hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmények miatt a fideszes országgyűlési képviselő képviselő ellen. Az eljárás adatai szerint a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) egyes pályázatai kapcsán felmerült, hogy a pályázatokkal összefüggésben különböző személyek bűncselekményeket követtek el.

A nyomozás során Boldog István fideszes országgyűlési képviselő érintettsége is felmerült. Az eljárás adatai szerint Boldog a cselekményekben oly módon vett részt, hogy a hivatali helyzetével, befolyásával visszaélt, jogellenesen befolyásolta a pályázatok elbírálásának eredményeit, amiért vállalkozóktól jogtalan előnyt kapott.

A felmerült bizonyítékok alapján a legfőbb ügyész az Országgyűlés elnökénél indítványozta Boldog István fideszes országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését.

A büntetőeljárás Boldoggal szembeni lefolytatására a mentelmi jogának felfüggesztése esetén nyílik lehetőség.

(Fotó: Facebook/Boldog István)

Kapcsolódó híreink

Sarkadi család futtatott nőket Berlinben

Irányi Dániel

Több mint két hónap szünet után ma újraindul a magyar futball

Dunai Tibor

Lamborghinivel és fegyverrel mentek rabolni az NFL-es sportolók

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben