21.7 C
Budapest
2020. augusztus 12., szerda
Elemi.hu
Bűnügy Kiemelt

,,Beszélgessünk”, kezdték, majd késsel pénzt követeltek

Előre kitervelten és felfegyverkezve rabolt két férfi egy lakásba bejutva a vád szerint; a Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség letöltendő fegyházbüntetést indítványoz velük szemben.

 A vádirat szerint a vádlottak, egy huszonegy és egy harmincnégy éves férfi, eltervezték, hogy fenyegetéssel és erőszakkal szereznek pénzt egy lakásból, ahol nagyobb összegű készpénzre számítottak. A két férfi 2019. október 6-án az esti órákban, meg is jelent egy XX. kerületi lakásnál, ahol az ajtót nyitó férfit a harmincnégy éves férfi – „beszélgessünk már egy kicsit” szavak kíséretében betolta a lakásba.

Az előszobában a huszonegy éves támadó elővett egy ívelt pengéjű kést, azt a sértett nyakához tartotta és pénzt követelt, a kényszer alatt álló férfit az idősebb rabló meg is ütötte. A terheltek a lakásban értékek után kutatva készpénzt és mobiltelefonokat szereztek, valamint a fiatalabb támadó a szintén a lakásban tartózkodó másik férfit – társa támogató jelenléte mellett – egy gumicső darabbal ütlegelni kezdte. Az egyik sértett ki tudott menekülni a lakásból, a vádlottak azonban utána szaladtak, közrefogták, és a gépkocsijukba ültették. A sértett innen is kiszabadult, azonban a két férfi ismét utolérte, a fiatalabb bántalmazta, majd a terheltek elhagyták a helyszínt.

A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség a két támadóval szemben felfegyverkezve elkövetett rablás és személyi szabadság megsértésének bűntette, valamint súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Bíróság előtt.

A kerületi ügyészség letöltendő fegyházbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélést indítványozott a vádiratában. Az ügyben a halmazati szabályok alapján öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés kiszabására van lehetőség.

A két vádlott közül a fiatalabb jelenleg letartóztatásban van, társa korábban állt kényszerintézkedés hatálya alatt.

Az elkövetéshez eszközként használt késről a rendőrség által készített fénykép a mellékletben elérhető.

Kapcsolódó híreink

A Deák téren meggyilkolt Gergő közeli barátja még a halálbüntetést is kevésnek tartaná

Kemény János

Előzetesben marad a 13 éves fiút megerőszakoló pedofil

Kiss Albert

Toroczkai László feljelenti Sopronit a kettős kereszt miatt

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben