22.7 C
Budapest
2020. augusztus 10., hétfő
Elemi.hu
Hírek Kiemelt Környezetvédelem

Végre békén hagyják a tengeri teknősöket a turisták, mert üresek a tengerpartok

Az olajzöld fattyúteknősök tojásrakása évente ismétlődő turistaattrakciónak számít India partjainál, idén azonban sokkal kisebb erőfeszítésébe került a hatóságoknak a védett állatok zavartalan szaporodásának biztosítása.

Hetvenezer teknős vette az irányt Odisha Rookery homokos tengerparti strandja felé, hogy lerakja tojásait. Az évente ismétlődő esemény idén sokkal zavartalanabbul zajlott le, mivel időpontja egybeesett az Indiában kihirdetett 21 napos kijárási tilalommal.

“Bár az emberi zavarás csökkent, a helyi halászok és önkéntesek most is sokat tettek azért hogy a tojásokat és az apró hüllőket megvédjék a kutyák és egyéb ragadozók támadásaitól.”

A vízbe igyekvő apróságokra elsősorban a halászhálók jelentenek veszélyt, ezért a kormány saját hajóit vezényelte a területre a halászhajók távoltartása érdekében. Egy helyi környezetvédelmi szervezet szerint a zöld fattyúteknősök összpopulációjának mintegy fele az indiai partok mentén rakja le tojásait.

Forrás: élőbolygó

Kapcsolódó híreink

Új közlekedési napijegyet vezettek be a Dunakanyarban

Dunai Tibor

Az eddig vártnál mélyebb globális recesszióra kell készülni

Dunai Tibor

Egyre több a szifiliszes Magyarországon

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben