Bedrogozták, megerőszakolták és meggyilkolták a római lányt

A héten kezdődött meg Olaszországban annak a négy afrikai férfinek a pere, akiket a 16 éves Desirée Mariottini meggyilkolásával vádolnak. Az akkor még szűz lányt bedrogozták, mindannyian megerőszakolták, majd utána hagyták meghalni – tudósít az Il Giornale.

A négy afrikai férfi ellen (Alinno Chima, Mamadou Gara, Yusef Salia és Brian Minteh) a vád gyilkosság, nemi erőszak és  kábítószer terjesztés kiskorú személy számára. A négy férfi tagadja a vádakat, de több szemtanú is ellenük vallott.

A tárgyalás több mint egy évvel azután kezdődött meg, hogy megtalálták a 16 éves Desiree Mariottini holttestét egy elhagyatott római épületben.

Számos szemtanú, főleg hajléktalanok megerősítették a nyomozóknak, hogy tanúi voltak a csoportos nemi erőszaknak. A boncolás megerősítette azt is, hogy a 16 éves lány szűz volt, mielőtt megerőszakolták.

“A fájdalmat semmivel nem lehet enyhíteni” – mondta Desirée nagyanyja, miközben elhagyta a bíróságot. “Már semmi sem adhatja vissza nekünk Desirée-t” – tette hozzá.

(Il Giornale)