21 C
Budapest
2020. augusztus 9., vasárnap
Elemi.hu
Belföld Bűnügy Kiemelt

Bécsbe akarta csempészni honfitársait egy szír embercsempész

A Bajai Járási Ügyészség minősített embercsempészés bűntette vádat emelt egy szír férfivel szemben, aki 2020. január 4-én a szerb-magyar határt illegálisan átlépő négy szír migránst akart Ausztriába szállítani, de Baján elfogták a rendőrök.

A vád szerint a szír embercsempész 2020. január 4-én reggel Bátmonostor külterületén, az 51-es főúton felvett az autójába négy szír férfit, akikről tudta, hogy illegálisan lépték át a szerb-magyar államhatárt. A vádlott azt is tudta, hogy a bevándorlóknak nincsenek magyarországi tartózkodásra jogosító okmányaik.

A migránsok úticélja Bécs volt, a vádlott el is kezdte őket Ausztria felé szállítani. Bátmonostor külterületén azonban sok rendőr járőrözött, akiket látva a vádlott röviddel az indulás után kiszállította a gépkocsijából a migránsokat, majd a rendőrök elől nagy sebességgel elhajtott. A rendőrök a bevándorlókat el is fogták.

A Készenléti Rendőrség járőrei azonban a vádlott autóját is követni kezdték, majd Baja belterületén elfogták és őrizetbe vették. A nyomozók a vádlottól lefoglaltak mintegy 419 euró (közel 140.000 forint) készpénzt is.

 A letartóztatásban lévő vádlottat a járási ügyészség több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja és végrehajtandó börtön kiszabását indítványozta vele szemben azzal, hogy Magyarország területéről utasítsák ki. Az ügyész azt is indítványozta, hogy a vádlottól lefoglalt eurót a vádlott által viselendő bűnügyi költség megfizetésére tartsa vissza a bíróság. A vádlott bűnösségéről a Bajai Járásbíróság fog dönteni.

Bács-Kiskun Megyei Főügyészség

Kapcsolódó híreink

Könnygázzal oszlattak fel egy erőszakba torkolló tüntetést Seattle-ben

Szabó Norbert

Világháborús bombát hatástalanítanak Ferencvárosban

Dunai Tibor

Felfüggesztették Göd momentumos polgármesterét

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben