6.1 C
Budapest
2020. február 27., csütörtök
Elemi.hu
Belföld Hírek

Balhé a Momentumban és az LMP-ben a Jobbikos múlt miatt.

Akit ők támogatnak Debrecenben…

Botrány kezd kibontakozni az LMP és a Momentum debreceni háza táján, miután kiderült, Kulcsár Gergely a Jobbik, és az említett két párt közös képviselőjelöltjeként indulna az önkormányzati választáson.

A 444.hu emlékeztetett arra: a jobbikos Kulcsár Gergely az a “hírhedt politikus”, aki beleköpött a holokauszt Dunába lőtt áldozatainak emlékére a rakparton felállított vascipők egyikébe, majd erről humorosnak szánt levélben tájékoztatta jobbikos politikustársait. Egy másik, ismertté vált levelében, 2012. április 10-én azt írta a frakciótársainak, a közelgő parlamenti holokauszt-emléknapról értekezve, hogy :

Baráth Zsolt képviselőtársunk kiváló felszólalása miatt meg van rá az esély, hogy valamelyik biboldó-bérenc frakció kezdeményezni fogja, hogy felállva emlékezzen a Ház a kamukauszt állítólagos áldozataira. Akkor mit teszünk?

“Amit Kulcsár az akkori levelében írt, az teljes mértékben vállalhatatlan, ilyen megnyilvánulásoknak nincs helye a magyar közéletben. Mi viszont hiszünk abban, hogy a Jobbik és vezetői sokat változtak az elmúlt években” – válaszolta a 444.hu idevágó kérdéseire Mándi László, a Momentum debreceni szervezetének elnöke.

A politikus szerint ha az ellenzék országosan is együtt tud dolgozni a korábban szélsőséges Jobbikkal, akkor KULCSÁR IS MEGÉRDEMEL EGY ESÉLYT, DE A JÖVŐRE NÉZVE ZÉRÓ TOLERANCIÁT HIRDETNEK AZ ESETLEGES SZÉLSŐSÉGES NÉZETEIVEL SZEMBEN.

A portál közzétette a részletes levelezést is Kulcsár ügyében, abból úgy tűnt, a kérdés lezártnak tekinthető, és a Momentum és az LMP gyakorlatilag szó nélkül elfogadta, hogy a Jobbik ragaszkodik politikusa indításához.

Ezzel szemben az LMP, információink szerint egyáltalán nincs meggyőződve arról, hogy Kulcsár bármilyen bocsánatkérése és jövőbeni, nem neonáci magatartása esetén is vállalható. A párt országgyűlési képviselője, Ungár Péter egy más témában tartott sajtótájékoztatóján például világossá tette, elfogadhatatlan Kulcsár indítása.

Ungár kijelentette:

a Jobbiknak el kell döntenie, komoly gondolja-e a néppártosodást vagy pedig antiszemita embereket indít képviselőjelöltként. Kulcsár Gergely politikai tevékenysége vállalhatatlan, nincs helye a magyar közéletben- tette hozzá.

Az Index úgy értesült, a Momentum országos elnöksége sem tekinti lezártnak az ügyet, vizsgálja a kérdést.(index/444)

Kapcsolódó híreink

Szabó Tímea megtalálta a bűnöst Karácsony hangfelvételéért: a Fidesz

Kemény János

Lelőttek több embert egy Frankfurt melletti kisvárosban

Szabó Norbert

Csak felfüggesztettet kapott a nyerészkedő polgármester

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben