21.1 C
Budapest
2020. augusztus 6., csütörtök
Elemi.hu
Hírek Kiemelt Külföld

Az izraeli légierő Hamász célpontokat bombázott a Gázai övezetben

Az izraeli légierő vasárnap este csapást mért a Gázai övezetet irányító radikális iszlamista Hamász célpontjaira, válaszul a palesztin területről korábban kilőtt rakétákra.

    “Válaszul az este folyamán Izraelre kilőtt három rakétára légierőnk a Hamász földalatti terrorinfrastruktúrájára mért csapást Gázában”

– olvasható az izraeli hadsereg Twitter-bejegyzésében. Hozzátették, hogy a Hamászt tartják felelősnek a rakéták kilövéséért.

Vasárnap légiriadó szirénák hangját lehetett hallani a Gázai övezet határában lévő izraeli településeken.

A hadsereg szerint két rakétát sötétedés előtt lőttek ki, egy harmadikat pedig sötétedés után, az utóbbit az izraeli légvédelem megsemmisítette. Két rakéta viszont lakatlan területen csapódott be – közölte az izraeli tizenkettes televíziós csatorna.

Egyelőre sem a Gázai övezetből, sem Izraelből nem jelentettek áldozatokat.

Izrael 1967-ben foglalta el Egyiptomtól a Gázai övezetet, amelynek határait azóta is szigorúan ellenőrzi. Az utolsó nagyobb konfliktus a térséget uraló Hamásszal 2014-ben volt. Az Egyiptom közvetítésével létrejött tűzszüneti megállapodás ellenére az erőszak időnként fellángol Izrael és a Hamász között.

 

Kapcsolódó híreink

Nem lesz nyertese az újabb pusztító kereskedelmi háborúnak

Irányi Dániel

Ghána: “Ha nem látnak szívesen titeket nyugaton, gyertek vissza hozzánk Afrikába”

Irányi Dániel

Vérengzést hajtottak végre fegyveresek egy mexikói indián faluban

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben