22.9 C
Budapest
2020. július 6., hétfő
Elemi.hu
Gazdaság Hírek Kiemelt

Az eddig vártnál mélyebb globális recesszióra kell készülni

Az eddig vártnál mélyebb idei világgazdasági recesszióra kell készülni, mindenekelőtt a koronavírus-járvány által a nagy feltörekvő gazdaságokban, elsősorban Oroszországban, Brazíliában és Indiában okozott válság miatt – áll a Fitch Ratings szerdán Londonban ismertetett átfogó előrejelzésében.

A nemzetközi hitelminősítő 17 oldalas havi globális prognózisában (Global Economic Outlook, GEO) közölte, hogy 2020 egészében a világgazdasági szintű hazai össztermék (GDP) 4,6 százalékos zuhanásával számol az eddigi előrejelzési forgatókönyvében szereplő 3,9 százalékos visszaesés helyett.
A globális átlagon belül a cég az euróövezetben 8,2 százalékos, Nagy-Britanniában – az Európai Unión kívüli legnagyobb európai gazdaságban – 7,8 százalékos, az amerikai gazdaságban 5,6 százalékos, Japánban 5 százalékos idei GDP-visszaesést vár.
A Fitch londoni elemzői azt valószínűsítik, hogy Brazíliában 6, Oroszországban és Indiában 5 százalékkal csökken a hazai össztermék 2020-ban.

MTI

Kapcsolódó híreink

Elfogták a rendőrök a galgagutai gyilkosság gyanúsítottját

Dunai Tibor

Egyre több cég lázad a Facebook ellen

Dunai Tibor

Nevet változtatott a Dixie Chicks nevű zenekar, mert ezzel akarnak leszámolni a rasszizmussal

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben