18.8 C
Budapest
2020. június 7., vasárnap
Elemi.hu
Hírek Kiemelt Környezetvédelem

Áttörés: a garnélarák páncélja nagyon hasonlít a műanyaghoz, és jó alternatívája lehetne

Egy ausztrál orvostanhallgató rákvacsora közben ébredt rá, hogy a keze ügyében van a megoldás a kőolajalapú plasztik fenntartható helyettesítésére.

Angelina Arora orvostanhallgatóként egy lebomló műanyag-helyettesítő kifejlesztésén dolgozott, de sem a banánhéjból készült oldat, sem a kukoricakeményítő nem hozta meg a várt eredményt.

Az hozta meg az áttörést, mikor egy este vacsora közben ráébredt:
a garnélarák páncélja nagyon hasonlít a műanyaghoz, és jó alternatíva lehetne a környezetszennyező anyag helyett.

Az ötlet alapján Angelina egy olyan bioműanyagot fejlesztett ki a garnélarákok páncéljából, ami 33 nap alatt teljes egészében lebomlik. Az anyag rugalmas, strapabíró, nem oldható és átlátszó, amivel tökéletes alternatívát kínál a közönséges műanyaggal szemben. A felfedezés iránt már több gyártó és cég is érdeklődik.

Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu.

Kapcsolódó híreink

A Mi Hazánk megtalálta a kazincbarcikai állatkínzót – VIDEÓVAL (+18)

janositamas

Az MSZP még mindig Gyurcsány kezére játszik?

Kemény János

Tovább blokkolják Ukrajnát

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben