11.2 C
Budapest
2020. április 3., péntek
Elemi.hu
Belföld Hírek

Árpád híd metróállomás helyett Göncz Árpád városközpont

Honfoglaló nagyfejedelem helyett Szdsz alapító és besúgó…

Újabb átnevezés Budapesten-írja a Közlekedő Tömeg egyesület a facebook oldalán.

Ferencváros vasútállomás – Málenkij Robot emlékhely, Szent Gellért tér – Műegyetem M, Semmelweis Klinikák M… És a lista nem ér véget. Információink szerint január végén újabb fővárosi közlekedési csomópont veszíti el megszokott nevét: az Árpád híd metróállomás ezentúl a Göncz Árpád városközpont metróállomás nevet viseli majd. (Január végétől)

Az egyesület ellenzi az átnevezést, és kéri az érintetteket, hogy még a bevezetés előtt álljanak el tőle.

Budapest csomópontjainak neve az elmúlt időszakban egyfajta sajátos játszótérré alakult. Mint azt a posztunk elején lévő felsorolás is mutatja, sorra jelennek meg különböző átnevezések, hozzátoldások, kezelhetetlenül hosszú megállónevek, miközben ezektől egyáltalán nem lesz egyszerűbb a tájékozódás. Joggal merül fel a kérdés: milyen városközpont az, amelyik 4 kilométerre van a város tényleges központjától? Milyen félreértésekhez vezethet ez angolul?

Az egyesület szerint kifejezetten zavaró, hogy (sokszor pusztán politikai indíttatásból) évente többször, több csomópont neve is megváltozik. Kétségtelenül vannak szerencsétlen megállónevek, csomóponti elnevezések, amiket össze kellene gyűjteni, és egy csomagban megváltoztatni.

Kérik a Főváros új vezetését: az eddigi rossz gyakorlat folytatása helyett inkább készítsenek egy átfogó koncepciót a budapesti megállónevek jövőbeli egységesítéséről, esetleges módosításáról.

Göncz Árpád köztársasági elnököt 1992.október 23-án a Kossuth téren kifütyülték, ünnepi beszédét megzavarták, azt nem tudta elmondani. A téren lévő kb. 1000 szkinhed között ott volt az akkor éppen szkinhed Sneider Tamás, a Jobbik elnöke, és az akkor éppen szkinhed Molnár Zsolt, az Mszp képviselője is. Az akkor éppen liberális Fidesz és Orbán Viktor kiállt az Szdsz alapító Göncz mellett.

Kapcsolódó híreink

35 éves Lada szenvedett balesetet (Videó)

Szabó Norbert

Késsel támadt rendőrre egy afgán férfi Bécsben, a rendőrök meglőtték.

bojtilaszlo

Van remény! Magyarellenességért 12.000 lejes büntetést kapott a Dinamo Bukarest

janositamas

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben