2020. május 31., vasárnap
Elemi.hu
Jeles napok Kiemelt

Anyák napja: megváltozott a társadalmi elvárás az anyákkal szemben

Az utóbbi húsz-harminc évben megváltozott a társadalmi elvárás az anyákkal szemben – mondta Steigervald Krisztián generációkutató az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.

Kifejtette: korábban a közösségi elvárás csak az volt, hogy a nő egy bizonyos kor után legyen feleség és anya. Mostanra több lett az elvárás.

A kutató rámutatott arra, hogy a “jó anya” szerep nagy kihívás, komoly dilemma elé állítja a nőket. Manapság egyre több magazin is foglalkozik azzal a témával, hogyan lehet valaki tökéletes anya.

Hozzátette: a mostani 30-as, 40-es szülők nagyon maximalisták. Az anyák “nagyon sok súlyt tesznek magukra”, vagy társadalmi elvárásból, vagy saját maximalizmusuk miatt. Ez nagyon sok energiát vesz el – hangsúlyozta a kutató, aki szerint emiatt nem csak egy napra, hanem több napra is szükség lenne egy évben, amikor odafigyelnek az anyákra.

(MTI, Foró: New York Post)

Kapcsolódó híreink

Migrációs és társadalmi feszültséget teremthet a járvány okozta gazdasági válság Olaszországban

Dunai Tibor

Erdélyben is megjelent a koronavírus

Szabó Norbert

Erdogan: a Nyugat azt gondolta, blöffölök, most meg rimánkodnak

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben