23.7 C
Budapest
2020. július 8., szerda
Elemi.hu
Belföld Kiemelt

Antirasszizmusból katolikusgyűlölet Amerikában

A Katolkus Válasz szemlézte az elmúlt héten katolikusokat ért támadásokat az Egyesült Államokban.

Hét domonkos szerzetes sírhelyét és a temető központi kőkeresztjét festette össze horogkeresztekkel egy antirasszista tüntető a Rhode Island-i Providence Katolikus Főiskola (Egyesült Államok) kampuszához tartozó temetőben, június 22-én. A később elfogott 26 éves elkövető menekülés közben leütötte a főiskola biztonsági őrét is.

Antirasszista tüntetők szombaton megtámadták és bántalmazták a Szent Lajos szobrát imádságos összejövetellel védelmező katolikusokat a missouri-i St. Louis-ban. A képen látható idős úrra ismeretlen folyadékot öntöttek, majd ütlegelni kezdték; a kimenekítésének hála könnyebb sérülésekkel megúszta.

Black Lives Matter” tüntetők a múlt héten megtámadták és megverték a plébániája mellett sétálva rózsafüzért imádkozó Thomas Haake jezsuita atyát az amerikai fővárosban, Washington D.C.-ben. Az elkövetők elvitték a 80 éves atya telefonját is. Az esetet követő napon az egyik támadó ismét megjelent a plébániánál, és nyilvánosan inzultálta az idős papot.

Kapcsolódó híreink

Schiffer András biztosan nem szavaz az ellenzékre

Dunai Tibor

Egész Olaszországban lezárták a parkokat

Kiss Albert

Katonák fertőtlenítik az idősotthonokat

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben