Anglia: Savas támadás egy szupermarketben, két gyermek is megsérült

By on 2019.09.06. 0 491 Views

Londonban napi két ilyen támadás…

Hat embert, köztük két gyermeket sérült meg egy rablási kísérlet közben egy birminghami Co-op üzletben.

Két ember próbált lopni a boltból, de a személyzet észrevette ezt, és megpróbálták megakadályozni őket. A támadók ezért ismeretlen vegyi anyagot, valamilyen savat fújtak(permeteztek) a személyzet felé. Ebből jutott a boltban vásárló gyereknek is, akiknek a sikoltozására felfigyelő szemtanúk riasztották a hatóságot.

A kiérkező rendőröknek, tűzoltóknak, mentősöknek hat embert kellett ellátni, köztük két gyermeket. Állapotuk stabil.

Az angliai savas támadások gyakoriságát jellemzi, hogy mindössze három nappal a szupermarketbeli “permetezés” előtt egy Birminghamtől csak pár kilométerre lévő kisvárosban ért két férfit hasonló támadás. A furgonjukban ültek, amikor egy ismeretlen savat öntött rájuk . Mind a két ember súlyos égési sérüléseket szenvedett és kórházban ápolják őket.

Csak Londonban napi 2 savas támadás történt 2018-ban, 17 esetben 10 év alatti gyermek sérelmére. A legtöbb támadás az etnikailag legszínesebb Newham kerületben történt. Dr. Simon Harding, a nyugat-londoni egyetem kriminológiai egyetemi docens szerint a bűnözők a savhoz fordultak, mert olcsó, könnyen elérhető, és félelmet keltenek mind a riválisokban, mind a nyilvánosságban.