4.6 C
Budapest
2020. február 26., szerda
Elemi.hu
Belföld Hírek

Amerikai pénzügyi lap: Magyarország a vendégmunkások Mekkája

Miközben a kormány éppen a népességcsere ellen harcol…

Terjedelmes riportban számol be a Magyarországra érkezett vendégmunkások helyzetéről az egyik legpatinásabb amerikai pénzügyi lap, a The Wall Street Journal (WSJ), a riportot a 444 szemlézte.

A cikk címe is beszédes: A bevándorlást hangosan ellenző Magyarország szélesre tárja kapuit a még több külföldi munkás előtt. A WSJ kiemeli, hogy míg Orbán Viktor szavakban a legradikálisabb bevándorlásellenes kormányfő az EU-ban, aki az „etnikai homogenitás” megőrzését, a „népességcsere” elkerülését állította politikája középpontjába, addig kormánya egy évvel ezelőtt olyan új szabályozást készített a külföldi munkavállalóknak, ami az egyik legliberálisabb az unióban.
A pénzügyi lap hangsúlyozza, hogy 2017 és 2018 között 43 százalékkal nőtt a munkavállalási engedéllyel rendelkező külföldiek száma, viszont az akkori 50 ezres szám – a gyorsított eljárás következtében – mára többszörösére növekedhetett.

A lapnak nyilatkozott Dávid Ferenc közgazdász, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének volt főtitkára, aki 150 és 200 ezer közé teszi az aktuális számukat. Sokan érkeznek Ukrajnából, Indiából, Mongóliából, Vietnamból – mondja.

A WSJ idéz több vállalkozót is, akik megjegyzik, Orbán Viktor bevándorlásellenes kijelentései miatt helyben sok vita övezi a vendégmunkások érkezését. A helyszíni riport a Fejér megyei Móron készült, ahol száz mongol vendégmunkás él, a helyi autógyárban dolgozó Chinbaték házán pedig ott lengedezik a mongol zászló is.

A lap által megszólaltatott mongol gyári munkás és egy fiatal egyiptomi szoftverfejlesztő is azt nyilatkozta, hogy remekül érzi magát, szeretne itt maradni. (wsj/444/alfahir)

Kapcsolódó híreink

150 no-go zóna van Franciaországban a francia belső elhárítás jelentése szerint

Szabó Norbert

Nem volt jó ötlet: szórólapon árulta a pálinkáját, lekapcsolta a NAV

Kiss Albert

Többek között csecsemővel is fajtalankodott, mégis sokallja a büntetését

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben