17.3 C
Budapest
2020. augusztus 12., szerda
Elemi.hu
Belföld Hírek Kiemelt

Állatvédelmi díjat alapít a Mi Hazánk politikusa

Az év állatvédőjét keresi Dr. Fülöp Erik, a Mi Hazánk országgyűlési képviselője. Az állat- és környezetvédelmi szakpolitikus úgy véli, méltatlanul kevés szó esik az állatvédőkről, pedig köszönet és elismerés járna nekik.

 

– Az állatvédők igazi hétköznapi hősök, hiszen nap, mint nap küzdenek a védtelen állatokért. Méltatlanul kevés szó esik róluk annak ellenére, hogy hóban, fagyban, vagy éppen tikkasztó hőségben járják az utcákat, veszik fel a kesztyűt az állatszaporítók ellen, mentik a bajba jutott állatokat, gyógyítják a sérült madarakat – írja az MTI-nek eljuttatott közleményében a Mi Hazánk politikusa, hozzátéve, meglátása szerint az állatvédők ennél többet érdemelnek.

 

Éppen ezért az országgyűlési képviselő úgy döntött, hogy megalapítja a Fülöp-díjat, amelyet a három évvel ezelőtt elpusztult Fülöp kutyáról nevezett el. Dr. Fülöp Erik megfogalmazása szerint az állat fájdalmas élete és halála mindennap emlékezteti a politikust arra, hogy miért harcol mind az Országgyűlésben, mind pedig a terepen, ráadásul – ahogy fogalmaz – a díj megalapításával méltón meg is tud emlékezni rá.

 

 

Az állatvédelmi elismerés odaítélésében a közösségi oldalát követők segítségét kéri. A szavazás két körben zajlik majd. Ahogyan a Facebookon is olvasható, a poszt alatti kommentben bárki ajánlhat állatvédőt július 15-ig, a hónap végén pedig az öt legtöbb ajánlást kapó állatvédőre lehet majd szavazni szintén a képviselő közösségi oldalán. Az  év állatvédőjének kihirdetésére augusztusban kerül sor, a díj átadásának pontos körülményeiről az elismerés győztesével közösen dönt majd.

 

elemi.hu

Kapcsolódó híreink

Karácsonynak a Szent István szoborral is problémája van

bojtilaszlo

Négyen raboltak ki egy fiatal fiút fényes nappal Nógrád megyében

Dunai Tibor

Tűzoltó szakszervezettel egyeztetett a Mi Hazánk

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben