17.7 C
Budapest
2020. július 9., csütörtök
Elemi.hu
Kiemelt Külföld

Állását is elvesztette a férfi, akinek a fehér életek is számítanak

Jake Hepple a Burnley egyik meccsén repülővel szállt keresztül a stadion felett egy “Fehér életek számítanak” molinót húzva maga után. Az eset már akkor óriási felháborodást keltett, a(z) – akkor még ismeretlen – szurkolót azonnal kitiltották minden hazai mérkőzésről, a Burnley csapatkapitánya szerint a szurkoló üzenete szembemegy mindennel, amiért “ők” küzdenek. Beszédes elszólás.

Az ismeretlen tettes ellen a molinó miatt még feljelentés is érkezett a rendőrségre, azonban hiába törték magukat a hatóságok, végül kénytelen-kelletlen megállapították, a szurkoló nem követett el bűncselekményt.

Ez persze a legkevésbé sem érdekelte a klubvezetést, akik továbbra is fenntartják az életfogytig tartó kitiltást. Sőt, a “Fehér életek számítanak” felirat miatt azonnali hatállyal felmondtak a mérnökként dolgozó férfinak. A bosszúhadjárat itt azonban nem állt meg:

egy mondvacsinált indokkal még a barátnőjét is kirúgták munkahelyéről.

Két gyűjtés is indult a nehéz helyzetbe került pár támogatására, de mindkettőt letiltották.

Az egzisztenciális ellehetetlenítés nem egyedi eset, inkább bevetett gyakorlat az Új Világban, ahol a meszesgödrök és gulágok már túl feltűnőek lennének. A legutóbbi esetről lapunk is beszámolt, mikor egy focistával bontottak szerződést felesége Instagram bejegyzése miatt. Világos üzenet ez azoknak, akik szembe kívánnak menni az uralkodó narratívával.

Elemi.hu – Fotó: Facebook

 

Kapcsolódó híreink

Tömeges elbocsátásokra készülnek a német vállalatok

Irányi Dániel

Irány Európa: A kesztyűtartóban és az ülés alatt bújtak meg menekültek

Szabó Norbert

Norvégia: A “romák” a koronavírus miatt elhagyják az országot

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben