18.8 C
Budapest
2020. június 7., vasárnap
Elemi.hu
Hírek Külföld

Allahu Akbar, késsel támadt járókelőkre Sydneyben.

Elszigetelt esetről van szó…

Több embert sebesített meg késsel egy ismeretlen férfi Sydney belvárosában kedden, a támadót a járókelők ártalmatlanították, és a kiérkező rendőrök őrizetbe vették – jelentették ausztrál médiaforrások.

Gavin Wood felügyelő a The Sydney Morning Herald című napilapnak úgy nyilatkozott, hogy az áldozatok közül egy nőt kórházba szállítottak, de az állapota stabil. A Sky News hírportál szerint a férfi azt kiabálta a rendőrök felé, hogy „Lőjetek le!”

A hírportál sydney-i hatósági forrásokra hivatkozva hozzátette, hogy a rendőrség szerint elszigetelt esetről volt szó, és nem kell további támadásoktól tartani.

A Sky News riportere hozzáfűzte, hogy több szemtanú szerint a férfi a letartóztatáskor azt kiabálta, hogy “Allahu Akbar!”, ám ezt hatósági források nem erősítették meg. A rendőrség Twitteren szólította fel a lakosságot, hogy egyelőre kerüljék el a támadás helyszínét. (MTI – M1)

Kapcsolódó híreink

„Maga teljesen megőrült?”– kérdezte Putyin a szibériai kormányzótól

Szabó Norbert

Héjatolvaj solymászokat fogtak el (+video)

Dunai Tibor

Csak írásbeli érettségit javasol a szaktárca

Gabay Dorka

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben