28.5 C
Budapest
2020. július 2., csütörtök
Elemi.hu
Bűnügy

Alig hétéves, de már drogot árul

Egy mindössze hétéves kisfiú Nagy-Britannia legfiatalabb drogdílere, derült ki egy rendőrségi felmérésből. 

A gyereket West Yorkshire rendőrsége kapta el tavaly, egy meg nem nevezett kábítószerrel, ám fiatal kora miatt egyelőre nem büntethető. A büntetőjogi felelősségre vonás alsó korhatára ugyanis 10 év az országban.

A felmérés szerint egyébként csak tavaly nem kevesebb, mint 2380 tizenhét év alatti fiatalt tartóztattak le Angliában és Walesben a drogok miatt, ami több százzal magasabb a 2018-as számnál. Az esetek közt volt olyan, hogy egy 12 éves gyereket kokain kereskedelemmel gyanúsítottak meg, öt 13 évest pedig heroin és crack árusításával kapcsoltak le. A gyerekeket különböző bandák használják a drogszállításra, és egyéb bűncselekmények elkövetésére.

 

Forrás: indirekt

Kapcsolódó híreink

Pergőtűz alá vette a szegedi SZEVIÉP-vezéreket felmentő bírókat az OBH

Dunai Tibor

Felmentették a Szegedi Törvényszék elnökét

Dunai Tibor

Szájmaszk és fertőtlenítő is volt az internetes csaló kínálatában

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben