-0.7 C
Budapest
2020. április 3., péntek
Elemi.hu
Külföld

Afrikában több ezer fertőzött és csaknem száz halálos áldozat van

Az afrikai kontinensen 2746-an fertőződtek meg az új koronavírussal, 72-en haltak meg és 225-en gyógyultak fel a Covid-19 nevű betegségből – közölte csütörtökön az afrikai betegségmegelőző központ, amely az Afrikai Unió 55 tagországában követi a világjárvány alakulását – írja az MTI.

Szerda reggel óta 334-gyel nőtt a fertőzöttek, nyolccal a halálos áldozatok és huszonkettővel a gyógyultak száma.

A járvány által leginkább sújtott afrikai országok közé tartozik a Dél-afrikai Köztársaság 709 fertőzöttel, Egyiptom 456-tel, Algéria 302-vel és Marokkó 225-tel.

Negatív lett Cyril Ramaphosa dél-afrikai elnök koronavírus-tesztje – közölte az elnöki hivatal csütörtökön. Az államfő orvosai javaslatára vizsgáltatta ki magát kedden, miután az elmúlt hetekben számos emberrel találkozott – állt a közleményben. A Dél-afrikai Köztársaságban hivatalos adatok szerint 709-en fertőződtek meg a Kínából kiindult új koronavírussal, halálesetről egyelőre nem tudni.

Eközben Burundi hazugnak nevezte azokat az interneten keringő híreszteléseket, amelyek szerint a kelet-afrikai országnak nincs felszerelése az új koronavírus detektálásához, és jogi lépésekkel fenyegette meg terjesztőit. “A burundi kormány biztosítja, hogy az ország megfelelő és elégséges felszereléssel rendelkezik az új koronavírus-fertőzések kimutatásához” – szögezte le Prosper Ntahorwamiye kormányszóvivő. A szóvivő szerint ezt bizonyítja az is, hogy megvizsgáltak egy fertőzésgyanús esetet, ám negatív eredményt kaptak.

Burundiban eddig egyetlen fertőzöttről sem tudni. A kelet-afrikai ország ennek ellenére számos lépést tett annak érdekében, hogy ne alakuljon ki járvány területén, például felfüggesztette a nemzetközi járatokat a bujumburai repülőtéren.

(MTI, Njeri Mwangi/Reuters)

 

Kapcsolódó híreink

Hasznos lesz: Ukrajnában is engedélyeznék a tinédzsereknek, hogy nemet váltsanak

Kiss Albert

Szerbia fegyverkezik

Kemény János

Székelyek: „Zárják le Hargita megye határait!”

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben