22 C
Budapest
2020. június 3., szerda
Elemi.hu
Hírek Külföld

Afgánok dobtak molotovot az osztrák FPÖ irodájára.

Nem tetszett nekik a párt politikája…

A St.Pöltenben található bevándorlás ellenes Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) irodáját érte két hete molotov koktélos támadás.

A négy kapucnis ismeretlen éjjel érkezett, betörték az iroda ablakát, és molotov koktélt dobtak be. Ekkor nem sikerült a helységet felgyújtani, ezért később újra visszaérkeztek és próbálkoztak. A nagy sietségbe többször összeütköztek egymással az ide-oda futkosó tettesek, sőt, az egyikük valahogyan fel is gyújtotta magát. Az egészet rögzítette a biztonsági kamera.

Az iroda is kigyulladt, de szerencsére még időben észrevette a lángokat (és a menekülő tetteseket) egy arra járó taxis és tűzoltó utasa. A riasztott kollégái aztán gyorsan eloltották a tüzet.

A balliberális oldal szerint az egész egy kitalált sztori, teljesen hihetetlennek nevezték a történteket.

Azonban az osztrák rendőrségnek sikerült elfogni az egyik tettest. Azt, aki véletlenül felgyújtotta magát. A sérülései miatt kórházi ápolásra szorult, ahol a gyanús viselkedése miatt az ott dolgozók jeleztek a nyomozóknak.

Az elfogott személy Afganisztánból érkezett, és “védelemre jogosultként” tartózkodott Ausztriában. (krone.at)

 

Kapcsolódó híreink

Fülöp Erik: nem ehetnek több kutyát Kínában

Kiss Albert

Kevin mindkét lopott járművéből kifogyott az benzin, kénytelen volt vonattal menni betörni

Szabó Norbert

Roma szerveződés a Kitörés túra ellen

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben