16.7 C
Budapest
2020. május 25., hétfő
Elemi.hu
Fülöp Erik
Belföld Kiemelt

Adófelajánlással segítené a Mi Hazánk az állatvédőket

Tegye lehetővé a kormány, hogy a jelenleg meghatározott szeptember 30-a helyett már június 15-vel megkaphassák a civil szervezetek a magánszemélyek személyi jövedelemadójából felajánlott egy százalékot – mondta Fülöp Erik, a Mi Hazánk politikusa. Közölte, a koronavírus-járvány az állatvédelemmel foglalkozó szervezeteket sem kímélte, sokan a gazdasági túlélésért küzdenek.

Az állatvédelemmel és állatmentéssel foglalkozó civil szervezetek békeidőben is rendkívül nehéz helyzetben vannak, és sok esetben adományozók felajánlásaival tudnak életben maradni – mondta Fülöp Erik, a Mi Hazánk országgyűlési képviselője, aki szerint a koronavírus-járvány okozta gazdasági nehézségek értelemszerűen ezekre a szervezetekre, alapítványokra is kihatott, ezek most az életben maradásért küzdenek. Felidézte, hogy legutóbbi parlamenti felszólalásában már felhívta a figyelmet arra, hogy rendkívüli támogatással, anyagi intézkedésekkel meg kell próbálni átlendíteni az állatvédő egyesületeket a nehézségeken.

– Tudvalevő, hogy a magánszemélyek május 20-ig nyilatkozhatnak adójuk egy százalékának felajánlásáról. Mindenkit arra kérnék, hogy élve ezzel a lehetőséggel ajánlja fel ezt az egy százalékot – hangsúlyozta a politikus, hozzátéve, az állatvédelmi szervezetek esetében ez azért is fontos, mert ezeket a felajánlásokat a jelenlegi szabályok szerint csak szeptember 30-a után adják oda a kedvezményezetteknek. – Arra kérjük a kormányt, hogy módosítsa ezt a szabályozást, és már június 15-vel kapják meg a civil szervezetek ezeket az összegeket. Ezzel a változtatással több ezer szervezetnek lehetne hathatós segítséget nyújtani a koronavírus-járvány okozta anyagi nehézségek után – mondta Fülöp Erik.

Kapcsolódó híreink

Állatvédők: legyen tilos a petárda szilveszterre

Kemény János

Toroczkai százmilliós elégtételt követel a Facebooktól

Gabay Dorka

Az összes német tartományban bevezetik a maszkviselési kötelezettséget

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben