14.8 C
Budapest
2020. március 29., vasárnap
Elemi.hu
Hírek

Abortuszt tiltó jogszabályok az USA-ban.

Alabama után Missouri…

 

Az Egyesült Államokban az elmúlt hónapokban vagy háromszáz, az abortuszt szigorító jogszabályt fogadtak el különböző tagállamok, 16 tagállamban például azt, hogy amint a magzat szívverése érzékelhető, tilos abortálni. Alabamában még a bűncselekmények áldozatai sem jelentenek kivételt.

Missouri állam szenátusa is szigorú abortusztörvényt szavazott meg csütörtökön , néhány órával azt követően, hogy Alabamában a kormányzó aláírta az Egyesült Államok egyik legszigorúbb abortusztörvényét.

Missouri kormányzója már jelezte: aláírja majd a törvényt. Közleményében Parson leszögezte: Missouri “az ország egyik legerőteljesebben életbarát állama lesz”.

Az állam szenátusa közleményben fejezte ki elégedettségét. “Nincs abortusz az első szívdobbanás után, nincs abortusz, amikor a baba már érezheti a fájdalmat, az abortusz törvényen kívül lesz helyezve” – fogalmaztak a törvényhozók.

Az abortuszt végző orvosokat 15 évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatják majd.

 

 

Kapcsolódó híreink

“Ez a harc lesz a végső…”

Kemény János

Ezt a pedofilt keresi a rendőrség

Szabó Norbert

Megy a gőzös: 38 migráns a tehervonatban

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben