26.1 C
Budapest
2020. július 3., péntek
Elemi.hu
Belföld

A Városliget Zrt. vezérigazgatójával tárgyaltak a Mi Hazánk politikusai

A Városliget Zrt. vezérigazgatójával, Gyorgyevics Benedekkel tárgyalt Nagy Attila, a Mi Hazánk Mozgalom budapesti elnöke és Nagy Zsolt, a párt budapesti városkép és műemlékvédelmi vezetője.

A közlemény szerint jó hangulatú szakmai megbeszélés közben a párt politikusai felvázolták a Mi Hazánk, az egész Ligetre kiterjedő elképzelését, amelynek főbb pontjai a következők:

1. Alapkoncepció az, hogy az 1945 előtti állapot kerüljön minél nagyobb arányban visszaállításra.
2. Jobboldali ellenzéki pártként nem támogatnak és nem is fognak támogatni a baloldal által követelt teljes építkezési leállást.
3. A jelenleg folyó Magyar Zene Háza és a Néprajzi Múzeum építését tudomásul veszik.
4. A Liget Projekt hátralévő beruházásaiból támogatják:
– a volt Közlekedési Múzeum és a Városligeti Színház eredeti terveknek megfelelően való visszaépítését.
– a környező kerületek polgárainak igényét kielégítő sportlétesítmények megépítését.
5. Az új Nemzeti Galéria a tervekben szereplő épület helyett, a visszaépítendő Iparcsarnokban kapjon helyet.
6. Javasolják az 1885-ös Budapesti Általános Kiállítás Király pavilonjának és az ezeréves államiságunk tiszteletére megépült Millenniumi Kiállítás korzójának visszaállítását. (öntöttvas zenepavilon + világító szökőkút)

A közel egyórás találkozó után a Városliget Zrt.vezérigazgatója átvette és megköszönte részletes javaslataikat, amelyeket – ígérete szerint – megfontolás tárgyává tesz.

A közlemény szerint a Mi Hazánk Mozgalom továbbra is kiáll az elődeink által épített örökség mellett, figyelembe véve, hogy a zöldterületek már nem csökkenjenek tovább!

Kapcsolódó híreink

Karácsony Gergely lenácizta Wass Albertet

Szabó Norbert

Már kúsznak is vissza az elvtársak: Lamperth Mónika lehet Budapest főjegyzője

Szabó Norbert

Italozás közben megszúrta az apját

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben