23.7 C
Budapest
2020. július 8., szerda
Elemi.hu
Kiemelt Külföld

A tüntetők ledöntenék a rabszolgákat felszabadító Lincoln elnök szobrát

A tüntetők a hétvége folyamán a rabszolgákat felszabadító Abraham Lincoln nagy amerikai elnök szobrainak az eltávolítását követelték. Közben Mississippi törvényhozása úgy döntött, hogy megváltoztatja a szövetségi állam zászlaját, azon ugyanis – szerintük – olyan jelkép található, amely a rabszolgaságra emlékeztet. A Princeton Egyetemen pedig Woodrow Wilson amerikai elnökről elnevezett intézmények kapnak új nevet. A történelemhamisításból Európa sem maradhat ki, Bécsben a Szerecsen Gyógyszertárnak is más neve lesz, mivel a szélsőséges balliberális oldal szerint a régi elnevezés rasszista.

A kulturmarxista balliberális oldal elsőszámú új közellenségévé Abraham Lincoln legendás amerikai elnök vált, akinek nevéhez a fekete rabszolgák felszabadítása fűződik. Lincolnt két fő ok miatt támadják, azt mondják, hogy vissza akarta vitetni a felszabadított rabszolgákat Afrikába, és földeket vett el az indiánoktól.

Azt írja a Mandiner a Legal Insurrection nevű oldalra hivatkozva, hogy a Wisconsin-Madison Egyetem hallgatói csütörtökön aláírásgyűjtésbe kezdtek annak érdekében, hogy eltávolíttathassák Abraham Lincoln elnök szobrát a campusról.

Forrás: Youtube

A diákoknak a fenti ok mellett még az a problémájuk, hogy az 1919-ben felállított szobor egyik elsődleges adományozója egy Richard Lloyd Jones nevű újságíró volt, aki – szerintük – rasszista jellegű cikkeket publikált. (Tehát, ha egy “rasszista” adományozott kórházépítésre, azt is le kellene rombolni? – a szerk.)

A másik fő adományozó pedig Thomas Brittingham Jr. volt, a Ku-Klux-Klan egyik közismert tagja. A hallgatóknak az is gondot okoz, hogy a campus „indiánoktól ellopott földön áll”, ott pedig – véleményük alapján – nem lehet emlékműve az általuk indiánellenesnek bélyegzett Lincolnnak.

Washingtonban is tüntettek a helyi Lincoln Parkban található, az elnököt ábrázoló szoborcsoport eltávolítása érdekében A tüntetők vezetője, Melania Douglass szerint az emancipációt megjelenítő emlékművel az a probléma, hogy Lincoln elnök mellett egy rabszolga térdel, ami lealacsonyító a feketékre nézve.

A szoborcsoportot egyébként 1876-ban emelték, a Lincoln által felszabadított egykori rabszolgák közadakozásából.

(MTI – Fotó: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo)

Kapcsolódó híreink

Bécsbe akarta csempészni honfitársait egy szír embercsempész

Dunai Tibor

Trianon revíziója szerb és koreai szemmel

Szabó Norbert

Fellobbant a láng Olümpiában

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben