20.6 C
Budapest
2020. július 4., szombat
Elemi.hu
Kiemelt Külföld

A török rezsim páncélozott katonai járművel bontja a görög határkerítést

A görög hatóságok tettek közzé egy döbbenet videót. Az éjjellátóval készített felvételen jól látható, ahogyan egy török páncélozott katonai jármű a görög-török határra épített kerítést bontja, ezzel segítve a migránsok bejutását az Európai Unió területére.

A merész lépésre azután szánta rá magát a török rezsim, hogy több tízezer migráns ragadt a görög-török határon, miután Erdogan hiába követelte, hogy Európa “nyissa meg kapuit”. Görögország ellenállása jól láthatóan nem szerepelt a tervei között.

A felvételen látható járművet (Hizir 4×4) egy 2019-es program keretében szerezte be Törökország. A páncélost – ironikus módon – 75%-ban az Európai Unió finanszírozta. Most pedig az EU által vásárolt járművet használva segítik a törökök a közel-keleti és afrikai tömegek bejutását a kontinensre.

Közben olyan, a Kastanies régióban készült felvételek kerültek napvilágra, melyeken jól látható, hogy – már nem csak a török katonák, de – a “békés menekültek” (is) könnygázgránátokkal dobálják a görög határvédőket, miközben a török erők a kerítést bontják. (Az pedig külön kérdés, hogyan tettek szert ezekre a gránátokra…)

A görög miniszterelnök a CNN-nek nyilatkozatában elmondta, aminek most tanúi vagyunk, az nem egy “menekültválság”. Törökország csupán fel akarja használni a migránsokat, hogy saját geopolitikai érdekei teljesüljenek.

Kérdés, Európa vajon meddig tűri ezt?

(voiceofeurope.com nyomán)

Kapcsolódó híreink

Intézkedő rendőrökre támadtak Belgiumban (videóval)

Irányi Dániel

A csíksomlyói búcsúnak igazodnia kell a körülményekhez

Dunai Tibor

A magyarok szeretnék a legjobban visszakapni az elcsatolt területeiket

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben