28.8 C
Budapest
2020. augusztus 13., csütörtök
Elemi.hu
Belföld Hírek

A TASZ utasítgatja a rendőrséget

A TASZ arra emlékezteti a rendőrséget, hogy fel kell oszlatnia a Mi Hazánk sályi demonstrációját, ha azt tapasztalja, törvénysértés történik.

Az pontosan nem derül ki, a törvényt milyen szellemben akarják értelmezni.

Azt írják ugyanis:

Már a 2011-es gyöngyöspatai demonstráció kapcsán is kimondta a Kúria, hogy a romák lakta településrészen, késői időpontban, fáklyákkal, fekete ruhában megtartott vonulás kimeríti a „foglyul ejtett közönség” fogalmát – vagyis a demonstrálók úgy nyilvánították ki szélsőséges meggyőződésüket, hogy azt a sértett csoporthoz tartozók kénytelenek voltak megfélemlítve végighallgatni, nem állt módjukban kitérni előle. Ez már nem tartozik a véleménynyilvánítás szabadságának körébe: senkinek nincs joga mást arra kényszeríteni, hogy a rá vonatkozó negatív véleményt végighallgassa.

Kapcsolódó híreink

Peking elrendelte a csengtui amerikai konzulátus bezárását

Dunai Tibor

“Románia a Tiszáig tart” Traian Băsescu szerint

Szabó Norbert

Megölte élettársát, majd öngyilkos lett

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben