22.9 C
Budapest
2020. július 6., hétfő
Elemi.hu
Hírek Vélemény

A száz éve zajlott országrablás akkor teljesül be végleg, amikor lemondunk a revízióról!

Az elmúlt 75-30 évben olyan városokban veszett el a magyar többség mint Kassa, Munkács, Szatmárnémeti, Nagyvárad, Kolozsvár, Marosvásárhely, Szabadka… De még megvan a többségünk: Somorján, Dunaszerdahelyen, Gútán, Komáromban, Párkányban, Ipolyságon, Királyhelmecen, Beregszászon, Nagykárolyban, Nagyszalontán, Székelyföld egészén, Bácskatopolyán, Zentán, Magyarkanizsán.

Évtizedek óta változatlan az álláspontom: az igazságos béke alapfeltétele kellett volna legyen 1920-ban és 1947-ben is az, hogy a népfelség elve alapján, népszavazásokkal kellett volna megrajzolni a határokat! 100 év után sem lenne túl késő mindehhez! Mind a mai napig néprajzi alapján meghúzott határokra van szükség a Kárpát-medencében!

Ez esetben Magyarország a jelenben körülbelül 115 ezer négyzetkilométernyi területre terjedne ki, lakosságszáma pedig 11.500.000 fő körül alakulna. Hozzávetőlegesen annyi magyar maradna a szomszédoknál, amennyi román, szlovák, rutén, szerb polgár lenne hazánk állampolgára. Ez esetben, minden a térséget alkotó nemzetiséget logikusan gondolkodva, kölcsönösség elve alapján, annyi jog illetné meg a maradó kisebbségeket, amennyit anyaországa nyújtani hajlandó a saját kisebbsége számára! Sajnos, ezt a gondolkodást sem Antal József, sem Orbán Viktor nem tette magáévá, Hornról, Gyurcsányról persze ne beszéljünk, mert tudjuk, hogy ők hová valók…

Ha az ezer éves államisággal rendelkező Magyarország konzekvensen ezt követelné a területrabló szomszédoktól, nem lenne kérdés, hogy a nemzetköziség, a nagyhatalmak nyomására, legalább a teljes területi, önkormányzati, kulturális autonómiát sikerült volna már régen kivívnia a határokon kívül kényszerült honfitársainknak! De hitem szerint akár a népszavazásokat is! A dél-tiroli németek fegyveres és passzív ellenállása kellett ahhoz, hogy Olaszország belássa a teljes körű német tiroli autonómia biztosítását! Ez kellene legyen a stratégia, mert 100 év múlva a trianoni határok, már az etnikai határok lesznek….

Gőbl Gábor

Kapcsolódó híreink

Félmilliárdot ad a Miniszterelnökség a TEV gárdának

bojtilaszlo

Kocsis-Cake Olivio szerint együtt kellene ünnepelnünk Trianont a szomszédos népekkel

Kemény János

Kilenc éves lányt akart erőszakolni Rosslauban.

bojtilaszlo

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben