22 C
Budapest
2020. június 3., szerda
Elemi.hu
Hírek Kiemelt Külföld

A spanyol kormány a szükségállapot újabb meghosszabbítását kezdeményezi

A spanyol kormány a három hete tartó szükségállapot újabb kéthetes meghosszabbítását kezdeményezi a parlamentnél – jelentette be a miniszterelnök online sajtótájékoztatóján szombaton Madridban.

Pedro Sánchez hangsúlyozta: a komoly korlátozásokkal járó intézkedés bevezetése nem volt hiába, csökkent a koronavírus-fertőzés terjedésének üteme, de a szakértők véleménye alapján még több időre van szükség ahhoz, hogy a napi gyógyult esetek száma meghaladja a fertőzöttekét.

“A győzelem minden nappal közelebb van” – fogalmazott.

Hozzátette: a kormány keddi ülésén fogadja el a szükségállapot április 25-ig tartó kiterjesztését, majd javaslatát beterjeszti a törvényhozásnak.

MTI

Kapcsolódó híreink

Brutális családi biznisz: hosszabbítókábellel verte a rabszolgaként tartott lányt

Szabó Norbert

Unokázókat fogott a rendőrség

Irányi Dániel

Kétszáz ügyvéd támadt botokkal egy kórházra Pakisztánban, 3 beteg meghalt

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben