17.7 C
Budapest
2020. augusztus 5., szerda
Elemi.hu
Bűnügy Kiemelt

A rendőrség rajtaütött a miskolci szegregátumok drogdílerein

Miskolcon öt hónapon keresztül folyamatosan azon dolgoztak a nyomozók, hogy az új pszichoaktív anyag eltűnjön az utcákról. Mutatjuk az eredményeket.

Miskolcon öt hónapon keresztül folyamatosan azon dolgoztak a nyomozók, hogy az új pszichoaktív anyag eltűnjön az utcákról. Mutatjuk az eredményeket.

A Rendőrség  január 17-én nyomozást rendelt el bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett miatt ismeretlen tettes ellen. Az eljárás alapját az a bűnügyi információ képezte, amely szerint

Miskolc különböző városrészeiben: Számozott utcák, Lyukóvölgy, Bábonyibérc, illetve Tiszaújváros környékén lévő településeken a drogterjesztői csoportok azonos felső kapcsolati forrásokból vásárolják a tiltott szert.

A rendőrség munkatársainak célja nem egy-egy fogyasztó, illetve díler elfogása volt csak, hosszútávon tervezték megfékezni a helyi drogbizniszt, így több egymással összefüggő elkövetői kör felderítését hajtották végre.

Az öt hónapon keresztül tartó akciósorozatban a rendőrség nyomozói 18 rendőri műveletben összesen 62 embert vontak eljárás alá, közülük 26 személyt hallgattak ki gyanúsítottként, a bíróság pedig 12 gyanúsított letartóztatását rendelte el.

A rajtaütések alkalmával összesen 1.360 gramm új pszichoaktív anyagot (kristályt), 30 gramm marihuánát, 60 gramm bekevert varázsdohányt és 135 alufólia pakettben további varázsdohányt foglaltak le a rendőrök. A lefoglalt mennyiségből több mint 50.000 fogyasztói adagot tudtak volna előállítani a dílerek.

 

A Nemzeti Nyomozó Iroda és a Miskolci Rendőrkapitányság által Borsod megye székhelyének vonzáskörzetében az új pszichoaktív anyaggal kereskedő bűnözői csoportokkal szemben végrehajtott akciósorozat eredményeként, a droggal fertőzött területeken a fogyasztók és terjesztők száma jelentősen csökkent, bódult emberek az inkriminált városrészeken nincsenek.

Kapcsolódó híreink

Fojtogatta és bántalmazta az eladót, majd a kasszát is kiürítette

Kiss Albert

Két koronavírusos beteg van Magyarországon

Dunai Tibor

Elhunyt Kárpáti György

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben