20.6 C
Budapest
2020. augusztus 4., kedd
Elemi.hu
Hírek Kiemelt Külföld

A radikális baloldali erőszak tombolása Amerikában, 40 halott legalább 200 sérült

Legalább 40 ember meghalt, legkevesebb 200 pedig megsebesült a hétvégén a hétfő esti amerikai adatok szerint a demokrata vezetésű nagyvárosokban a radikális baloldali mozgalom által kirobbantott zavargásokban.

Ezúttal az ürügyet a július 4-i függetlenség napja, a nemzeti ünnep adta. Az erőszak áldozatául esett Atlantában egy 8 éves kislány, Secoriea Turner, Chicagóban pedig egy 7 éves gyerek, Natalie Wallace. Nem mellesleg mindketten afroamerikai származásúak voltak.

Az egyik meggyilkolt kislány apja megrendítő interjút adott. Közben, Washingtonban a Forradalmi Kommunista Párt aktivistái amerikai zászlókat égettek el. Donald Trump elnök elítélte a hétvégén történteket.

Július 4-én ünnepelte az Amerikai Egyesült Államok a függetlenség napját, amely a kontinensnyi méretű ország nemzeti és szövetségi emléknapja. Az ünnepségekkel párhuzamosan a Black Lives Matter, az Antifa, illetve más radikális baloldali szervezetek tüntetéseket rendeztek a baloldali Demokrata Párt által irányított nagyvárosokban, amelyek szombatra a rendőrség és az erőszakossá váló aktivisták összecsapásaiban csúcsosodtak ki.

Tüntetés Washingtonban, a Fehér Ház közelében, 2020. július 4-én.FORRÁS: AFP/ROBERTO SCHMIDT

A fegyveres szélsőségesek rengeteg embert megöltek, és még többet megsebesítettek, egyszerű járókelőket.

Fox Newsnak a hatósági információkra hivatkozó beszámolója alapján a demokrata vezetésű Atlantában 23, más források szerint 25 embert lőttek le, akik közül 3-an meghaltak.Az egyik legfiatalabb áldozat egy 8 éves afroamerikai kislány, Secoriea Turner volt.

A brutális gyilkossággal kapcsolatban a gyerek apja, Secoriya Williamson nyilatkozott is. A megrendült apa elmondta, hogy szombaton a lánya és a felesége éppen Atlanta délkeleti részén hazafelé autózott, amikor a járművet vezető nő megpróbált keresztülhajtani a radikális baloldali aktivisták által emelt egyik illegális barikádon.Ekkor legalább két szélsőséges tüzet nyitott az autóra, az anya nem sérült meg, de a gyereket eltalálták a golyók, aminek következtében a helyszínen meghalt.Secoriya Williamson szerint elképesztő képmutatás, hogy a Black Lives Matter azt mondja, hogy a „fekete életek számítanak”, miközben meggyilkolták az ő alig 8 éves, ártatlan kislányát.

A történteket Atlanta polgármestere, Keisha Lance Bottoms is elítélte.

Daily Mail és a Chicago Tribune szerint a demokraták irányítása alatt lévő Chicagóban a radikális baloldali szervezetek által okozott káoszban megsebesült 77 ember, 14 pedig meghalt,köztük 4 kiskorú, egy 15, egy 14 és egy 11 éves kisfiú, illetve egy 7 éves afroamerikai kislány, Natalie Wallace.

Sajtóinformációk alapján Chicago Austin nevű, 84 százalékban feketék lakta negyedében, a szombati összecsapások során 3 férfi kiszállt egy autóból, majd nagyjából 20 lövést adtak le, amelyek egy része eltalálta a nagyszülei házának kertjében játszó Natalie Wallace-t.A kislányt a közeli John H. Stroger Kórházba szállították, de már nem sikerült megmenteni az életét.A 7 éves gyerek szüleit sokkolták a történtek.

The Chicago Sun-Times szerintNatalie már a harmadik 10 év alatti gyerek, aki a radikális baloldal által kirobbantott erőszakos megmozdulások áldozatává vált.Egy héttel ezelőtt gyilkolták meg az alig 1 éves Sincere A. Gastont, aki az anyjával tartózkodott egy autóban, a szinte kizárólag afroamerikaiak lakta Englewood negyedben. Két hete pedig a 3 éves Mekhi James esett áldozatául a történteknek: amikor az apja ölében lovagolt, tüzet nyitottak rájuk a tüntetők. Ez a tragédia is Austin negyedben történt.

Szintén az elmúlt hetekben Chicago külvárosaiban vált áldozattá a 10 éves Lina Nunez, és a 13 éves Amaria Jones.

New Yorkban is tombolt a radikális baloldali erőszak a függetlenség napjának éjjelén.Egyes beszámolók szerint 41, mások szerint 44 ember sebesült meg ezek során, a halálos áldozatok száma pedig 9.

A legfiatalabb sérült egy 14 éves fiú, akit Manhattanben lőttek mellkason. A gyereket kórházba szállították, állapota válságos.

A legsúlyosabb összecsapások Brooklynban és Harlemben voltak.A halálos áldozatok többsége fiatal, 19 és 27 év közötti.Ha az utóbbi hét során elkövetett lövöldözéseket összehasonlítjuk a tavalyi számokkal, akkor 142 százalékos növekedésről számolhatunk be.

BLM-tüntetés Manhattanben 2020. július 4-én.FORRÁS: AFP/STRINGER/SPUTNIK

Donald Trump elnök mindezekért komoly kritikával illette a város demokrata polgármesterét, a Clinton család jó barátját, Bill de Blasiót és New York állam szintén demokrata kormányzóját, Andrew Cuomót. Trump szerint,ha nem csillapodnak a zavargások, akkor a szövetségi kormány tehet rendet New Yorkban.

Detroitban 2 sebesültről és 5 halottról számoltak be, a legfiatalabb sebesült egy 15 éves fiú, akinek a sérülései nem súlyosak.Philadelphiában 14 sérültről és 5 halottról tudnak, Baltimore-ban 8 sérült és 1 halott van. Greenville-ben a sebesültek száma 8, a halottaké 2, Memphisben 4 sebesült és 1 halott van, St. Louis-ban 11 sérült és 3 halálos áldozat. Omaha és Cleveland városokban 8, illetve 4 a sérültek száma, halottakról nem számoltak be.

hétvégi tüntetéseklegidősebb halálos áldozata egy 74 éves nő, őt az észak-karolinai Durhamben lőtték le. Természetesen Durham polgármestere is a Demokrata Párt politikusa.

A radikális baloldal erőszakos megmozdulásai tehát csak ezen a hétvégén több mint 40 ember életét követelték, ezenkívül legkevesebb 200 személy megsebesült.

A függetlenség napja alkalmából, a demokrata vezetésű Washingtonban a radikális baloldali Forradalmi Kommunista Párt aktivistái amerikai zászlókat égettek el, illetve tapostak lábbal.

A hétvégi, erőszakos jellegű összecsapások közös metszéspontjaként az emelhető ki, hogy valamennyi települést, ahol rombolás zajlott, demokrata párti polgármesterek vezetnek, akik nem tudnak és talán nem is akarnak fellépni a radikális baloldallal szemben, sőt inkább támogatják ezeket a megmozdulásokat, hiszen azt akarják elérni, hogy a novemberi elnökválasztásra elegendő választópolgárt mozgósítsanak Donald Trump ellen; az, hogy emiatt égnek az amerikai városok és emberek halnak meg, számukra másodlagos.

Forrás: origo.hu/ Mákos Imre Örs

Kapcsolódó híreink

Kaliforniába ment volna zavarogni az Antifa, de megijedt a Hells Angelstől

Kemény János

Kirabolt egy mozgáskorlátozott, kerekesszékes nyugdíjast

Kiss Albert

Az amerikai képviselőház megszavazta a konföderációs szobrok eltávolítását a kongresszus díszcsarnokából

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben