20.9 C
Budapest
2020. augusztus 3., hétfő
Elemi.hu
Belföld Hírek Kiemelt

A Mi Hazánk hatályon kívül helyezné a trianoni békediktátumról szóló törvényt (videó)

A Mi Hazánk Mozgalom kezdeményezni fogja az Országgyűlésben a trianoni békediktátum ratifikációjáról szóló 1921-es törvény hatályon kívül helyezését – közölte a párt elnöke csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten. Toroczkai László azt mondta, lehetőséget teremtenének a békeszerződés jövőbeni felülvizsgálatára.

Aki nem akar hazaárulóvá válni, az megszavazza a javaslatot – jelentette ki. Elmondta: a Mi Hazánk a szerződés századik évfordulójára hétpontos akciótervet dolgozott ki, hogy emlékeztessék a világot „a történelem leggyalázatosabb békeszerződésére” és annak következményeire. Az akcióterv első pontja a törvény hatályon kívül helyezése, ugyanis amíg ez nem történik meg, maga a magyar Országgyűlés tartja érvényben a békeszerződést, amivel elveszik a jövő nemzedékeitől a diktátum revíziójának lehetőségét – mondta Toroczkai László.

Megjegyezte, a törvény annál is inkább idejétmúlt, mert a szerint például Sopron ma is Ausztria része. Követendő példaként említette Szerbiát, amely a mai napig nem ismeri el Koszovó függetlenségét. Fülöp Erik, a párt politikusa, független országgyűlési képviselő minden magyar politikai, erkölcsi és jogi kötelességének nevezte a javaslat támogatását.

Toroczkai László kérdésre válaszolva közölte: arra kérik a kormányt, hogy az állam ne fizesse ki a gyöngyöspatai romáknak az iskolai szegregáció miatt megítélt százmillió forintnyi kártérítést. Hozzátette: a Mi Hazánk az egyetlen párt, amelyik szükségesnek tartja az iskolai szegregációt. Akik akadályozzák a tisztességesen tanuló gyerekek fejlődését, azokat külön kell tanítani – jelentette ki a pártelnök.

(MTI)

Kapcsolódó híreink

“Ne bántson! Nem állok ellen” – mondta a férfi, mielőtt megverte a rendőr (videóval)

Irányi Dániel

Franciaországi “fiatalok” kerültek “idegállapotba”

Kemény János

Csenyétén, a borsodi “no-go” zónában megerősítették a járőrszolgálatot

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben