6.1 C
Budapest
2020. február 27., csütörtök
Elemi.hu
Belföld Hírek

A mentelmi jog eltörlésére szólítja fel a pártokat a Mi Hazánk + videó

Más maffiaállamban már eltörölték…

Az országgyűlési képviselők mentelmi jogának eltörlésére szólítja fel a pártokat a Mi Hazánk Mozgalom – közölte az ellenzéki párt elnöke szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.

Toroczkai László hangsúlyozta: a Mi Hazánk kezdeményezésének újabb aktualitást ad, hogy kedden immár az ukrán törvényhozás is törölte az alkotmányból a mentelmi jog intézményét.

Szégyen, hogy miközben a “nyíltan maffiaállamként működő Ukrajnában” el tudták törölni a mentelmi jogot, Magyarországon még mindig működik a “politikusbűnözőket védő” intézmény – tette hozzá.
Hangsúlyozta, hogy Magyarországon a Mi Hazánk az egyetlen országgyűlési képviselettel rendelkező párt, amely eltörölné a mentelmi jogot.

Rámutatott: kezdeményezésük lehetőséget adna arra, hogy Szlovákiához hasonlóan – ahol 2012-ben politikai konszenzussal szüntették meg a mentelmi jogot – valamennyi parlamenti párt egyetértésével töröljék el az intézményt.

Erre írásban is felszólítják a parlamenti pártokat – mondta Toroczkai László. (MTI)

Kapcsolódó híreink

Nagy esély van egy újabb gázválságra

Szabó Norbert

Toroczkai László újra nyert Ásotthalmon

Kemény János

Körvonalazódik egy magyarellenes tüntetés Bukarestben

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben