22.8 C
Budapest
2020. augusztus 5., szerda
Elemi.hu
Egyéb kategória

A magyar társadalom legszegényebb 30 százaléka neveli a gyerekek több mint felét

Többéves javulást követően újra romlani kezdett a legszegényebb családok és az azokban élő gyerekek helyzete, írja a Népszava a Gyerekesély Közhasznú Egyesület pénteken megjelenő tanulmánykötete alapján.

A kötet szerint a társadalom alsó szeletében nem hozott változást az életkörülményekben a közfoglalkoztatási bér vagy a rendszeresen kapott segély minimális emelése, hisz közben a foglalkoztatást helyettesítő támogatás, a családi pótlék és a gyes összege nem változott, az adómentes jövedelmi sáv megszüntetése pedig még rontott is a helyzetükön.

A tanulmány szerint jelenleg legalább 125 ezer gyerek él olyan háztartásban, ahol senki nem foglalkoztatott, illetve esélyük sincs a munkavállalásra.

A nagy nehézségek árán megélni képes gyerekes háztartások aránya két évvel ezelőtt 18,5 százalék volt: ez az EU-s átlag kétszerese.

Mint kiderült, a társadalom legszegényebb 30 százaléka neveli a magyar gyerekek több mint felét. 

(Népszava nyomán; Fotó: Kőhalmi Péter / APF)

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben