4.6 C
Budapest
2020. február 26., szerda
Elemi.hu
Belföld Hírek

A magyar jelölttel szemben románt támogat a Momentum

Tegnap a melegek, ma a románok, holnap…

Vasárnap az USR-PLUS kolozsvári kampányrendezvényén Fekete-Győr András, a Momentum elnöke támogatásáról biztosította a súlyos korrupciós botrányba keveredő Dan Barnát (USR). Ezzel csak annyi a probléma, hogy a közelgő román államfőválasztáson Kelemen Hunor (RMDSZ) személyében az erdélyi magyaroknak is van jelöltje. A Momentum egyre jobban hasonlít az SZDSZ-re: az erdélyi magyarok kiakadtak, és egy videóban hívták fel a figyelmet a képtelen lépésre.

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke vasárnap részt vett az USR-PLUS kolozsvári kampányrendezvényén, ahol támogatásáról biztosította a súlyos korrupciós botrányba keveredő Dan Barnát, az USR elnökét, államfőjelöltjét a közelgő választáson.

Már önmagában az is durva, hogy a korrupcióellenességet zászlajára tűző Momentum egy olyan román politikus mellett állt ki, aki a vádak szerint 6 millió eurónyi uniós, eredetileg a szegények és a fogyatékkal élők felzárkóztatására érkező támogatást tett zsebre, az végképp, hogy Barna mellett indul magyar jelölt is a román államfőválasztáson, Kelemen Hunor (RMDSZ) személyében.

Magyarán a helyzet a következő: a közelgő államfőválasztáson a Momentum inkább támogat egy korrupt román politikust, mintsem a magyar jelöltet.

Ez a húzás még az egykori SZDSZ-től is erős lett volna, nemhogy a XXI. századi politikát hangoztató Momentumtól.

Kelemen Hunor közösségi oldalán közzétett videóval reagált a történtekre. A felvételen egy fiatal lány látható, aki a Momentumnak odaszúrva arról beszélt, hogy Dan Barna nem ismeri el, hogy “van egy kisebbségi helyzet Romániában”, neki csak az erdélyi magyarok szavazatai kellenek. “November 11-én el fogja felejteni, hogy vannak magyarok Romániában” – fogalmazott, hozzátéve, hogy november 10-én csak azért sem fog otthon ülni, elmegy szavazni, és a magyar jelöltre fogja adni a voksát.(origo)

Kapcsolódó híreink

Nem mond le a cipőkbe köpködő jobbikos

Dunai Tibor

Félnek, ezért fegyvereket vásárolnak a németek

Dunai Tibor

Ausztrália lángokban

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben