21 C
Budapest
2020. augusztus 9., vasárnap
Elemi.hu
Kiemelt Vélemény

A koronavírusra hivatkozva újult erővel támadják a hagyományos családmodellt

Vannak, akik a vészhelyzetekben is lehetőséget látnak arra, hogy saját ideáikat propagálják. Ilyenek azok a szélsőliberális, feminista nemzet- és családellenes erők is, akik nagyon jól tudják, hogy normális körülmények között nézeteik sohasem szereznének széles körű támogatást. Ők most a pánikhangulatot és a karantén által okozott feszültségeket igyekeznek kihasználni, hogy lerombolják civilizációnk utolsó bástyáját, a normális (tradicionális) családmodellt.

A családok szétzúzását egy geográfus és (önjelölt) írónő, a szélsőbaloldali és radikális feminista nézeteket valló Sophie Lewis már hosszú évekkel ezelőtt zászlajára tűzte, ám akkoriban még senki sem figyelt fel szocialista utópiájára, sőt, igazán teret sem kapott nézetei publikálására. Aztán jött a világjárvány, írónőnk kicserélt pár szót korábbi fejtegetéseiben, és máris megjelenhetett terjedelmes cikke az opendemocracy.net oldalán. Róluk mindössze annyit érdemes tudni, hogy a magát hírportálnak valló oldal hírek helyett jobbára szélsőliberális és kultúrmarxista propagandát terjeszt, támogatói között pedig olyanokat találunk, mint:

Rockefeller Alapítvány

Openglobalrights 

Nyílt Társadalom Alapítvány

Civil Society Futures enquiry

Ez utóbbi neve mond talán a legkevesebbet, ezért a munkásságukról röviden: A Civil Society Futures enquiry lelkes támogatója a rasszista és fehérellenes “Black Lives Matters” mozgalomnak, illetve fáradhatatlanul küzd a multikulturális társadalom létrehozásáért. Szigorúan Európában és az Egyesült Államokban, természetesen.

Most, hogy már ismerjük az oldal (és fenntartói) szellemiségét, vizsgáljuk meg Lewis gondolatait.

A koronavírus krízis bebizonyította, itt az idő, hogy eltöröljük a családokat

– írta Sophie Lewis. Szerinte a karantén idején derült ki igazán, a hagyományos családmodell egy elavult, megbukott intézmény, amit fel kell számolni. Mint mondta:

Itt az idő, hogy az emberek felszabadítsák magukat a tradicionális családmodell elnyomása alól.

A radikális feminista írónő szerint az otthon nem biztonságos a nők, a gyermekek és a normális szülők homoszexuális gyermekei számára. Meggyőződése, hogy a háztartások többségére jellemző a feleség rendszeres bántalmazása, a gyermekek elleni nemierőszak, és a ferdehajlamúak megalázása.

“A ferdehajlamú és nőies emberek, különösen az idősek és a fiatalok, nincsenek biztonságban családi környezetben. Az ő tündöklésük egy kapitalista otthonban a kivételt erősíti, nem a szabályt.” – fejtette ki meglehetősen zavaros nézeteit.

Most tekintsünk el attól, hogy Lewis szerint a – jóformán az emberi civilizáció kezdete óta létező – családmodell egy “kapitalista képződmény”, és ha meg akarjuk dönteni a kapitalizmust, akkor a “kapitalista családmodellt” kell előbb elpusztítanunk.

Nézzük inkább, mire alapozza állításait a fehér férfiakat erősen megvető írónő? Nos, tanulmányokra sajnálatos módon nem tud hivatkozni, hiszen a Gallup által készített felmérés is azt mutatja: 10 gyermekből 9 boldog, hogy otthon maradhat a szüleivel, akik a mókuskerékből kiszabadulva most végre együtt tölthetnek egy kis időt egymással és csemetéikkel.

A tények és a valóság természetesen sohasem álltak egy jó baloldali forradalmár útjába, így a mi Sophie-nk is kitartóan harcol a családok megsemmisítéséért a „férfierőszak” nevében, a járványveszély ürügyén pedig követeli minden elítélt bűnöző szabadon engedését. (Arról azonban nem írt, hogy ebbe vajon a nemierőszakolók is beletartoznak-e?)

A fentebb olvasott gondolatokat azért sem vehetjük félvállról, mert az eszmeiség, melyben megfogalmazódtak, hazánkba is begyűrűzött, méghozzá a progresszivitás lila álarcába burkolódzva. Idő kérdése, és ezen ideák képviselői hazánkban is parlamenti tényezővé válhatnak, akkor pedig teljes gőzzel indítanak majd támadást nemzetünk és hagyományaink ellen.

Irányi Dániel

Kapcsolódó híreink

Csomortányi István szerint állami szintre emelték Romániában a magyarellenességet, de lesz székely autonómia

Kemény János

Heves zivatarok várhatók, több megyére figyelmeztetést adtak ki

Dunai Tibor

Összefüggést találtak a mérgező vegyi anyagok és a lisztérzékenység között

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben