17.7 C
Budapest
2020. augusztus 5., szerda
Elemi.hu
Kiemelt Külföld

A kínai elnökről készült portrékat égettek Indiában a héten megölt katonák temetésén

Hszi Csin-ping kínai elnökről készült portrékat égettek csütörtökön Indiában, Kanpur városában pedig egyenesen az elföldelését rendezték meg a keddi kínai határincidensben életüket vesztett indiai katonák temetésén – adta hírül a Reuters hírügynökség.

Nacionalista csoportok – amelyek kötődnek Narendra Modi miniszterelnök hindu nacionalista Indiai Néppártjához, a Bháratíja Dzsanata Párthoz – kínai termékek vásárlásának bojkottjára szólítottak fel, továbbá a kínai cégekkel kötött állami szerződések felbontására. Surat városában több tüntető egy kínai gyártmányú tévét a földhöz vágott és megtaposott.

Kanpur városában megformázták a kínai elnököt életnagyságban és eltemették, másutt kínai zászlót is égettek és Kína ellenes jelmondatokat skandáltak.

Kedden kínai és indiai katonák vasdorongokkal és botokkal estek egymásnak egy határszakaszon. Húsz indiai katona meghalt, Kína nem közölte veszteségét. Újdelhi és Peking azonnal tárgyalni kezdtek a történtekről, és bár kölcsönösen egymást hibáztatják, megállapodtak abban, hogy nem engedik eszkalálódni a helyzetet, és lépéseket tesznek a béke biztosításáért a közös határon. Indiai és kínai katonatisztek csütörtökön is tárgyaltak a feszültség enyhítése végett.

Forrás MTI, Fotó: Manis Szvarup / MTI

Kapcsolódó híreink

Meghalt egy koronavírusos beteg, miután a rokonai kihúzták lélegeztetőgépét, hogy légkondit dugjanak a helyére

Irányi Dániel

Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt tettek feljelentés a madridi tartományi elnök ellen

Dunai Tibor

Megöllek, üvöltötte a rendőröknek, és rohanni kezdett feléjük

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben