5.9 C
Budapest
2020. március 30., hétfő
Elemi.hu
Belföld Hírek Humor Kiemelt Vélemény

A Jobbik rendezvényeit megtarthatják

 

A 100 fő alatti összejöveteleket egyelőre nem érint a veszélyhelyzeti forgatókönyv: ez jó hír annak a Jobbiknak, amely országos értekezletre, kongresszusra, lakossági fórumra készül. És üzenetértékű hír minden egykori jobbikosnak is, hiszen a párt egykori tagjainak tábora mára sokszorosa a jelenlegi jobbikosokénak.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom – Párt mára ugyanis:

  • Nem Jobbik többé, mert szélsőliberális-baloldali szövetségben van
  • Nem Magyar többé, mert elárulta a magyar ügyet
  • Nem Mozgalom többé, mert a mozgalmat adók eltűntek belőle

Maradt tehát egy “Országért” – Párt.

Maradtak a 100 fő alatti rendezvények.

A fenti mém szélsebesen terjed az interneten, bizony van ez így igazságokkal. Tökéletes tükör: amely igazát nap mint nap bizonyítja a valaha valamilyen, valakikkel menetelő párt, miközben a magyar politikatörténet legszíntelenebb, legimpotensebb, és legkiürülőbb politikai közösségévé silányul.

Követhetetlen a Jobbikot elhagyók száma, tagtömegek, teljes megyék, szervezetek tűnnek el, most már két éve folyamatosan. A százalékok is eltűntek, bár a párt gyorsan a szivárványos összellenzéki, kétségkívül aberrált politikai orgiába sikeresen benéppártosodta magát. Így győztesnek hazudva önmagát, és elbújva hirdetve háttéralkui hitvány pozíció-eredményeit.

Kilépők, lelépők, visszalépők, meglépők, hátralépők és az előre, avagy utólag későn, vagy túl későn kilépők után, ki tudja mi lesz a párt következő lépése?

Manapság a Jobbik képviselője az SZDSZ-hez hasonlítja saját pártját, mintául állítva a tagságmentes országgyűlési működést arra a kérdésre válaszolva, hogy mégis mihez kezd a mozgalom tagság és szervezetek nélkül? A közgátlástalanság jobbikos sajtóarcátlansága azonban ezt is elbírja.

Ahogy a párt is elbírni látszik a most tomboló jakabinus belpárti terrort, amelyet az újsütetű elnökük kórus-ellenzéki tenorszólamai, azt elfedni hivatva rikoltozzák tele az országgyűlést és mikrofonállványokat, üres O1G-agresszióval. Mindehhez kasszakulcsot és felhatalmazást is a kiürült pártmaradék adott.  Cserébe tér nyílt a szolgalelkűség neojobbik-ifjainak, és egyéb egzisztencia-huszárok momentum-karrieres ízű, farnyelveléses politikai megnyilvánulásainak: kevéssé ellenzéki, annál inkább egyszerű anti-párti, avagy projekt-párti közgátlástalanság kommunikációs hivatásainak elnyeréséhez.

Ezért hát a szabadtéri rendezvényeket sem kell lemondani! Bőven ötszáz fő alatt maradnak azok is. Ahogy a párt is biztosan 5 százalék alatt marad 2022-ben – ha még lesz egyáltalán annyi ember, aki bárhogyan (bármennyiért) vállalja egyáltalán az Országért – Pártot.

Joó György – elemi.hu

Kapcsolódó híreink

Az ellenzék ne a saját politikai céljaira használja a helyzetet

Dunai Tibor

Ostobák: Meg akartak verni egy fiatalt Szekszárdon, csak mert elkapta a vírust

Kiss Albert

Szembe jön a valóság: csődöt mond a multikulti

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben