28.5 C
Budapest
2020. július 2., csütörtök
Elemi.hu
Belföld Kiemelt

A Jobbik értékrendjébe “nem fér bele” a megemlékezés Trianonról

Lemondott Elek városának jobbikos tagja, Vágási Pál, miután támadás érte, amiért megemlékezett Trianonról.

A zalaegerszegi szervezet megszűnése után egy nappal újabb tag távozik az egykor szebb napokat látott pártból. A politikai aktivista, Jobbik-tag Vágási azért döntött így, mert szerinte a párt értékrendjébe nem fért bele, hogy a település öt helyszínen felfestette a járdára: „Trianon 1920. 06. 04.”

Vágási Pál még csütörtökön jelentetett meg egy közleményt Facebook-oldalán, amelyben elmesélte tette hátterét: „Az általam festett és a városközpontban található Trianon 1920. 06. 04. fekete feliratú megemlékező aszfaltmintát természetesen én helyeztem el, erről közösségi oldalamon is beszámoltam kép formájában. Az öt különböző helyre festett minta szimbolizálja az öt elcsatolt területet, Őrvidéket, Felvidéket, Délvidéket, Kárpátalját és Erdélyt. A feliratok készítése kizárólag a megemlékezést szimbolizálja még akkor is, ha nem a legesztétikusabb formáját választottam ennek. A feliratok felfestését követő másnap Szelezsán György polgármester úr telefonon keresett meg, majd ezt követően megállapodtunk, hogy június 5-én eltávolítom a feliratokat” – írta.

Szombaton már azt közölte, megkezdte a felirat idő előtti eltávolítását, vasárnap pedig egyenesen bocsánatért esdekelt, amiért “nem megfelelő módját választotta az emlékezésnek”.

Senkiben sem szerettem volna megbotránkoztatást kelteni, vagy városunkat ezzel megrongálni, sem másokat hasonlóra biztatni

– írta Vágási, majd bejelentette, hogy tettével rossz fényt vetett a Jobbik Magyarországért Mozgalomra, amely „nem egy következmények nélküli párt”, és a Jobbikban betöltött minden posztjáról lemondott.

Az ügy azért keltett nagy érdeklődést, mert Jakab Péter, a Jobbik elnöke, a határon túli magyarság ellenében politizál. A Jobbik parlamenti frakciójából kilépő Farkas Gergely és Sneider Tamás is felhozta, hogy nemrég a párt elnöke kikelt a határon túliaknak nyújtott segítség ellen.

(Magyar Nemzet nyomán)

Kapcsolódó híreink

16-ra nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon

Dunai Tibor

Többszörös visszaeső késelt Budapesten, a vád letöltendő fegyházbüntetést kér

Irányi Dániel

Már a petárdázás előtt érdemes nyugtatót kérni az állatoknak

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben